Fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

 

Hello vinyl lovers –

välkommen till ett nytt avsnitt av Rakt Över Fisk.

Rakt över fisk NY

Idag ska vi prata om litet av varje, och nästa vecka kanske vi drar igång vår nya utbildning, Rakt Över Satan: En snabbkurs i norsk Black Metal, vi får se. Ni kan väl här i detta forum låta oss veta om en sådan utbildning skulle vara pest, kolera eller digerdöd.

Hur som…

Vi har på Coop Records äntligen fått in kanske den absolut mest nödvändiga artikeln någonsin!? En salt- och pepparströare i äkta porslin föreställandes Yellow Submarine!

yellow-submarine

Den perfekta presenten, salt- och pepparströaren, prylen, kuriositeten, är den som inget hushåll bör vara utan – kom in och köp!

Vi har bara tre exemplar. Fantastiska kaffemuggar har också inkommit! Varför inte ge din mormor en Bathory-mugg med den svarta satansgeten på!?

img_3739-1

Allah-Las nya ”The Calico Review” finns nu också i lager! Detta underbara band som är bäst på att förvalta och utveckla (?) arvet efter Love, Byrds och de andra kaliforniska folkrockpoppsych-banden – Kalifornien über alles!

cow

Världens mest sympatiska och älskvärda band, Teenage Fanclub, har också släppt nytt. Nytt för nya albumet är att de låter exakt som de alltid har låtit, och de är ju precis vad vi vill att de ska göra.

Fick plötsligt en sådan lust att här flika in något om underbare, underbare Bryan MacLean. Låten här, ”Barber John”, skulle ha varit med på ”Forever Changes” men Arthur Lee sa nej.

Tänk om ”Bummer In the Summer” hade slopats till förmån för ”Barber John”! Då hade universums bästa och helt felfria platta varit ännu mer felfri!

Ni som på sistone besökt Coop Records kanske har lagt märke till att vi utökat med en ny kategori? Rolf’s Senior Selection (666 the number of the Rolf) har vi valt att kalla denna. I denna back hittar ni artister såsom Roy O, Chuck B och Gene V.

Heard it through the grapevine: 

Jumper har återförenats! Släpper snart nytt! Träffade Jumpers trevlige trummis förra veckan, han driver en cykelaffär i Klinte, och berättade detta.

Andreas Hemmander från Overtorture var inne igår och berättade att han och ett par till ska dra igång ett country/bluegrass-projekt! En kort banjosession hann han med tillsammans med Martin Kristensson innan han strosade vidare på the Trail Of Death.

Det ryktas också om att hårdrockaren, Tobbe Wallström, ska öppna skivbutik på Öster vid Ali’s ungefär. Ett välkommet tillskott till stadsmiljön tycker vi då vi anser att en stads betydelse avgörs av hur många skivbutiker den rymmer.

Sålunda är Göteborg Sveriges enda storstad! Göteborg for ever, fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan vad vi älskar Göteborg!

På två timmar sålde alla biljetterna slut! Spiritualized ska nämligen uppföra ”Ladies and Gentlemen, We Are Floating In Space” i sin helhet på Royal Albert Hall i London den 7 november. Fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan…

spirit

…vad gärna Simon och Martin skulle vilja se detta! Fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

vad jobbigt att vi inte kommer att få göra det. För er som inte känner till ”Ladies and Gentlemen…” så är den en av musikhistoriens riktigt stora mästerverk. Mänsklig eskapism och lidande illustrerat på ett sätt som inget annat konstverk förut kunnat… förutom ”Forever Changes” då förstås.

Har ni förresten sett Martin Kristenssons Rickenbacker från 1966! 

elgitarr

För övrigt så kommer har vi ånyo fått in mästerverket ”Forever Is A Dream” med bandet Food.

Tillsammans med ”Gandalf” med Gandalf samt ”Of the People, By the People, For the People From the Common People” med Common People utgör den the holy trinity of fantastic psychedelia på Capitol Records.

Denna platta är ett MÅSTE för alla som gillar orkestrerad, intellektuell typiskt amerikansk psykedelia. (det ryktas om att Martin på Coop Records har ett originalexemplar som signerats av alla originalmedlemmar… ville bara säga detta.)

food

Vi har även ånyo fått in ”Trip Thru Hell” (på färgad vinyl) med C.A. Quintet. Tror att Håkan ”Gnu” köpte ett ex förra gången vi hade den inne, och vi kan bara säga grattis – en fantastiskt lysergiskt paranoid platta som skulle passa utmärkt på vilket Halloween-party som helst.

Tetra! Du frågade en gång efter en platta med en grupp som hette Dust. Vi har fått in ett ex av ”Hard Attack” och reserverar detta ex åt dig.

dust

Tack och hej. Nästa vecka kör vi kanske igång Rakt Över Satan. Vi får se.

(25% rabatt på hela sortimentet till den som först kan ange rätt upphovsman till textraden

”Yeah, said it’s alright, I wont forget. All the time that I been…”

Lycka till!

Martin Antikrist-ensson!

coop-records

https://www.facebook.com/coopforumrecords/?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *