Den gotländska Påskölen är serverad!

Källarsval Påsköl testad av Herr Huckle i ett hemlig tillhåll nere i Bayern …för ett år sedan. Naturligtvis såååå gott så det ännu inte suddats ut ur minnet även om dessa dokumenterade foton tappat fokus lite.

[slideshow]

Bayern Påsk 077

Bayern Påsk 076

 

Bayern Påsk 075

[/slideshow]

Men nu är det dags att fokusera mig och patriotiskt kolla in hemmapåskbrygderna – här har du de äkta gotländska flaskorna att så stiligt pryda samt glädja dig själv och dina gäster med kring Påskbordet!

wisbypask

Wisby Påsköl

Vår uppskattade påsköl är inspirerad av den bayerska öltypen Märzen – en klassiskt underjäst öl packad med mörkrostad malt samt uteslutande aromahumle. En fyllig men samtidigt frisk brygd med en väl avvägd sötma. Ett öl som är skräddarsytt att passa det mesta på påskbuffén men som självklart går att njutas bara för sig själv.

Maltig doft med inslag av torkade fikon,knäck, pomerans och mörkt bröd. Maltig smak med inslag av torkade fikon, farinsocker, pomerans, mörkt bröd och örter.

Gotlands Bryggeri 6,0% Pris per flaska 19:90 för 33 cl.

Hemsida: http://www.gotlandsbryggeri.se/hem/

Barlingbo bryggeri Gröinar

Gröinar

En rökig halvmörk smakrik färsköl som passar alldeles utmärkt till påskmaten! Stor, tydligt rökig doft med inslag av kavring, charkuterier, kaffe, soja och torkad frukt. Här är det dock inspiration från engelsk alebrygd.

Barlingbo Bryggeri  7,0% Pris per flaska 26:60 för 33 cl.

Hemsida: http://www.barlingbobryggeri.se/index.html

Ja dessa sorter som direkt har koppling till Påsken och är är tillverkade här på ön med stor omsorg och kärlek för bryggerikonsten är de två olika som jag har hittat. Gott nog!

Men du får nog skynda dig till Systembolaget – brukar ta slut fort – så gardera dig med en Tupp eller två redan så här i början på veckan!

Glada Gotland gör Påsken gladare & godare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *