…efter en vanligt härlig cykelutflykt!

Nej jag är ej på flykt, vare sig från stan eller någon annanstans. Jag har det bra och rör mig fritt dit jag vill. Och det vill jag. Som säkert alla vill… vara i rörelse fast kunna vara lugn och still!

Idag blev i alla fall i fri rörelse per pedal – till Bungenäs som ju är så lättrampat så det blir en fröjd att färdas på de fina grusvägarna där bakom grinden som är låst för bilar. Fint!

Här finns gott om mänskligt utrymme

  • för ögat
  • för dofterna
  • för öronen
  • för själen
  • för hjärnan…

…att minnas hur det än gång var att jobba med kalkbrytning i sten & damm samt vara militär och spana efter fienden som aldrig gick i hamn – hur såg lede Fi egentligen ut!?

Världen var i oro då, kanske nu eller som den alltid varit om du läser på sanna historien och/eller de fina filosoferna.

1963 upphörde kalkbrytningen och alla tunga bunkrar och annat militär av cement finns så klart kvar lite i spillror – sakta men säkert tar naturen över igen… vilken tur för alla promenader – och/eller cykelturer! Vilken tur för fredshjärtat…

Foto: Glada Gotland

… åhhhh vilken lycka för alla– det handlar inte länge om tung marsch eller djävligt djävliga stenpass – det handlar om livets njutning.

Fasen vad vi har det fritt och bra… tack vare de som en gång trampat upp och kämpat för vår fria frihet… numera kallas det fritid!

Foto: Glada Gotland

I söderläge rätt motigt i vinden denna dag, så vi styrde runt och fick norr/öster bedårande utsikt och vindfritt. Svanar, segelbåt och fyren ute på lilla ön gjorde att medhavda kaffet smakade extra somrigt gott.

Här skulle dom elaka annars ha gått i land – de hade aldrig nån chans för inom oss alla alltid det rätt bultande kärlekshjärtat fanns. 

Foto: Glada Gotland

 Nyströms ÄR ännu öppet – i alla fall så här års, så här ser det riktigt rara retrohuset/affären ut på utsidan, kanske lite slitet tycker du!?

Foto: Glada Gotland

Idag ett café med diverse gott bröd, delikatesser med mera… jag lovar att du kommer få en härlig nostalgikick när du kliver över tröskeln och på retroradion där uppe spelar fortfarande den sentimentala soldatsången…

Så tar mig cykeln hem igen, men om du stannar till vid Bungenäs där alla ”hemliga” bunkrar…

Foto: Glada Gotland

…och soldater låg och spanande sig trötta på något som aldrig (?) dök upp  … så hade de alltid tid och möjlighet att lyssna på radio!

Foto: Glada Gotland

Med lite tur så rattade de in härligt glada ukulelespelaren George Formby som gav en ren rätt putsad ruta att titta ut/in i världen och upptäcka det riktigt glasklara lyckliga livet!

Så många sköna Bungenäsvisa tankar… efter en vanligt härlig cykelutflykt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *