Efter över ett års arbete så kan Simon glatt berätta…

…Zai Baba & The Sun släpper ut debutalbumet “Lighten Up” !

Samt våran första singel/musikvideo som heter “Last Night”. Skivan innehåller 11 spår och är 46 minuter långt. På albumet medverkar ett gäng musiker från Gotland:

Låtar lighten up

Lighten Up är en ordlek kan man säga, på begreppet ”upplyst”.

Den röda tråden som följer i texterna är en slags hyllning till processen av ett spirituellt uppvaknande. Och allt vad det kan innebära, med paranoida rent galna tankar, men även det rogivande i att ansluta sig till något större än en själv.

Albumet har spelats in i flera etapper, bland annat på Fenix Ungdomens Hus och sedan i olika hemmastudios. Det har varit en lång och svår utmaning/process som genomförts med nästan ingen budget alls.

De flesta av låtarna är skrivna sen jag kom tillbaka till Gotland för lite mer än 3 år sedan men det finns även material somskrevs när jag var 13-14 år gammal. Jag har skrivit låtar som alla är olika i stämningar och strukturer för att skapa en mer intressant helhet. Mer likt den gamla skolan, där skivorna ska vara koncept och inte det moderna tänket med att släppa enstaka låtar.

Videon är filmad, klippt och redigerad utav John Norrby på Rare Media. Huvudrollen har Agnes Lundgren med sin improviserade dans.

Albumet släpps igenom Phonofile och av bolaget ArtAche. Skivan ligger nu uppe på Spotify och iTunes samt ett 40-tal andra tjänster!

lighten up cover

https://play.spotify.com/album/1WZV52NXHusN5GAn6PVHAM

 R E L E A S E F E S T !

Vi kommer ha en Lighten Up releasefest om ungefär en månad, på Himalaya (Wisby Hof) i Visby, den 29/5.

Vi kommer då gästas utav flera musiker samt spela med full sättning för första gången. Spelar den kvällen gör också Oh La La (Simon Edmark och Erik Larsson) samt så kommer Lee Gotvik att värma upp publiken med ett set!

 Med vänlig hälsning: 

Simon Jakobsson

Simon Jakobsson aka Zai Baba

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *