En boll och en burk stärker minnet av ”Kricken”!

Jag kände inte personligen Christer Fredriksson, eller ”KRICKEN” som han kärleksfullt kallas av sina nära och kära. Ja en del tror ju att alla känner alla här på ön – men så är det ju inte. Även om vi springer på varandra ibland och kanske känner igen ansiktet och frågar oss efter vissa snabba ytliga möten

Var har jag sett honom någonstans…tycker han ser bekant ut!

Vad jag förstår så spenderade denna marina livsnjutare mycket tid i sitt hus i härliga Hamra. Det pulserade hjärtat extra gott. När han nu inte jobbade i nåt maskinrum på en båt, satt på sin HD eller på fritiden sågs även njuta med en och annan pilsner då gärna på lokal med ett biljardbord.

När hjärtat slutar slå som för Krickens del skedde i oktober 2014 så lämnar det förstås familj och vänner först i chock och sedan när värsta sorgen lagt sig så rullar många mysiga minnen fram.

Livet fortsätter och nu har vännerna ställt sig med kön i hand och startat, eller rullat igång, en speciell minnestävling i 8-ball.

eight-ball-mark-wagoner

Sune Nilsson en av dessa vänner berättar:

Den 19 april spelade 17 deltagare ”Kricken Cup” på Bistro Borgen i Visby
Tävlingsformen var ”8-ball med burk”*
Upphovsmakare är Håkan Holm från Ljugarn
Tävlingen spelades till minne av Christer ”Kricken” Fredriksson En marin livsnjutare från Hamra Burgsvik, Gotland

*”8-ball med burk” = träffar du burken som står på bordet så får motståndaren boll i hand.

Här ses vinnarna i det allra första ”Kricken Cup” tävlingen som drog cirka 20 spelare. Nästa år vid ungefär samma tid i april eller maj blir det en ny minnesvärd omgång!

Kricken cup

Från vänster: Erik 4:a, Sune 2:a, Pontus 1:a, Persson 3:a (skylthållare Lasse Bjurwill)

Jag känner på mig att ”Kricken” nu står och myser vid en gigantisk 8-ball i sin ”nya” biljardhall och njuter varje gång bollen träffar burken och spelar sina vänner ett spratt… han har säkert ett finger med i spelet även då!

IMG_5346

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *