Elisabet ställer ut sju av sina (under)verk i Kina !

Nu tar Elisabet Kedziora klivet lång ut i världen, till Asien och ställer ut några av sina verk i Kina.

Hallå där 你好 och Grattis 祝贺 Elisabet

…säger Glada Gotland – berätta för oss hur du lyckats med detta och vad heter galleriet i Peking?

Museum Of Contemporary Art i Peking, China skall 7 av mina konstverk hänga under utställningen ”Borders and Bridges”   juni-augusti 2017.

Jag är glad. Fett glad. Min konst kommer visas på ett av Pekings största museum, det känns så otroligt stort.

Men också, för att vara ärlig, känner jag mig välförtjänt av detta erbjudande. Jag känner att jag som konstnär har kommit så långt att jag är redo för ett stort steg framåt, uppåt, ditåt, mot visionen och drömmen.

Härligt när drömmar faller in – men hur har det gått till rent praktiskt, förutom din inspiration och skapande förstås!

Jag blev uppletad av ett galleri i Hamburg som heter Pashmina Art Gallery som fann mig på Instagram och tog kontakt med mig.

De sände 100 konstnärers verk till museiintendenten i Peking som därefter valde ut 20 konstnärer. Vi är alla konstnärer från Europa och två från USA.

Tydligen är så kallad ’västerländsk’ konst väldigt inspirerande och populär i Kina.

Museiintendenten valde ut 7 av mina verk som skall hänga på utställningensom heter ’Borders and Bridges’

Gränser och broar alltså – och nu har du lyckats med båda så här långt med sina utvalda tavlor, hur ser de ut!?

VarsågodGlada Gotland får lov att gå på vernissage lite i förskott, här är mina utställningsverk! ⇓⇓⇓

Vilken teknik målar du med?

Sprayfärg och blandteknik, samt oljefärg. Jag skapar kaos på mina canvas för att sedan skapa order ur det kaoset med olja. En livsfilosofi där kaoset också skall få sin plats i tillvaron och inte föraktas, förträngas eller förnekas. Balans är kaos och order, båda måste få finnas. Yin och Yang.

Kommer besökarna få möjlighet att köpa konstverken som ställs ut och har du satt någon prislapp å dem?

Besökarna får lov att köpa konstverken. Självklart är försäljning inte i fokus på ett museum såsom på ett galleri, men till vernissagen kommer konstintresserade, kuratorer, gallerister, konstsamlare och allehanda andra intressenter att bjudas in och även få veta de inofficiella priserna på verken om intresse visas.

Men ja, jag har satt pris på mina verk, och den gallerist som scoutade mig till denna utställning förhandlade fram priser tillsammans med mig. Mina konstverk gick upp i pris med ca en 600% på en vecka, så att säga.. ha ha…

Det är oerhört intressant och inspirerande att få sina målningar ’värderade’ utifrån en internationell gallerist. Inte att de höjs i värde för mig, varken i sin raritet eller affektionsvärde då de för mig alltid har varit och alltid kommer vara mästerverk.

Men när en bygger ett varumärke, vilket ju också jag gör som konstnär, så känns det oavsett inspirerande att låta min konst speglas ute på marknaden och värdesättas av marknaderna aktörer.

Vad betyder det här för din fortsatta karriär och skapandekraft?

Detta innebär stora möjligheter och jag har inte enbart tagit ett enormt steg ut på den internationella marknaden, utan också in i museums domäner.

Det är fantastiskt få konstnärer som ’får’ ställa ut på museum, eller kan skriva ut det i sitt CV. Med denna möjlighet har jag som varumärke självklart givits en tyngd som jag inte innehade innan denna utställning. Vad det senare innebär i direkt avkastning utifrån utställningen, ja det får framtiden visa.

Du målar/skapar/spelar musik/spoken words med mera men är inte artist på heltid (än) – vad gör du i yrkeslivet?

Nej, jag jobbar med ett A-kassajobb vid sidan av. Jag jobbar med blommor, bygger upp blomsteravdelningarna i matbutiker. Är blomsterarrangör/leverantör helt enkelt. Men ge mig 2017 och fråga sedan igen… 😉

Men konstnär och musiker Är mitt yrkesliv. Blomsterjobbet är verkligen enbart en språngbro som ger mig pengar och medel in i mitt företag för tillfället.

Egentligen är det min oväsentligt om jag kokar kaffe eller levererar blommor, det är inte där min själ, energi eller skaparglädje ligger. Sedan råkar jag ha haft turen att ges ett jobb där jag jobbar med blommor som jag älskar, och faktiskt får ut mer pengar än vad jag arbetar.

Jag får ut mer energi av detta jobb än vad jag lägger in, så jag tackar och tar emot…

Du kommer ju på lite semester till Gotland under vecka 19 & 20, ska du bara vara ledig och eller måla (skapa) lite då med?

På semestern har jag som mål att vila och uppleva Gotland. Möta vänner och relationer jag inte mött sedan jag flyttade från ön, och förhoppningsvis ta första årsdoppet.

Men sedan har jag ju en passion för det där med att måla… och det är svårt att inte göra det, så jo, en och annan canvas kommer nog plockas med i bilen…

Sist men inte minst – vad säger du till dina artistkollegor är det viktigaste i skapandet för att gå framåt och utveckla sig själv?

Att aldrig ge upp. Det är så många dimensioner i att manifestera sina drömmar, och kanske framförallt drömmar som visionär, oavsett inom vilken kanal en är det.

En skall finna sig själv, nå vägen in, veta vem en är och i den vetskapen ha någonting att ge ut och inspirera utifrån.
En behöver ha någonting att berätta för att kunna berätta, och detta är vad tiden och dess erfarenheter och upplevelser ger en, berättelser.
En annan dimension är självklart att bemästra hantverket, och för att bli en bra musiker behöver en självklart bemästra instrumenten.
För att vara enbar konstnär gäller detsamma, en måste självklart kunna måla och veta hur det egna uttrycket ter sig.

Vägen till detta är självklart att måla, måla, måla och åter måla.

Jag säger inte att en någonsin ’blir klar’, men iallafall att en behöver en tid av praktik innan en hittar sig själv i teknik och uttryck.
Sedan rör sig kreativiteten, och där är det nog mest bara att följa med.

Men ja, att aldrig ge upp. Men jag tror att vi som måste skapa faktiskt aldrig kan ge upp, för om vi gör det förnekar vi en så pass stor del av oss själva att en del av oss vissnar, och det är passionen som i slutändan är drivkraften och hoppet. 

PSSST: Du som missat Elisabet Ks tidigare musikinslag på GG, följ gärna med här  😉

Red Pills… Elisabet Kedziora fortsätter ge… thrills!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *