Matte har passion för P!

Matte Lindvall…

…bor ovanför ICA Kometen på norr i Visby och har under en tid sett den ”fria” ”vilda” Parkeringen som pågår utanför hans fönster – här har du ”godbitarna” från hans observerade och väl fotodokumenterade P-passion!

Detta var den första bilen som jag fotade och som fick mig att följa detta lite mera ingående i framtiden!

Jag hade länge noterat de ack så usla placeringarna av allsköns fordon på de förvisso aningen illa utmärkta parkeringsrutorna.Men då jag ju bor över butiken och man väl är lite överrepresenterad i antalet ggr jag beskådar denna parkeringsscen så kunde jag inte släppa denna i mina ögon fascinerande företeelse!

De finns de som över huvud taget knappt kör in i rutorna och är halvvägs kvar i körbanan, som ett av många exempel. Nu har ju de som anlagt eller vem det nu är som bestämmer om hur en parkring ser ut, gjort det lite extra krångligt för våra bilister genom att man ska stå i sneda rutor på den ena sidan och i raka rutor på den andra sidan.

Det ska inte vara lätt och det är det ju uppenbarligen inte heller! Så jag började fota de värsta/bästa exemplen och det blir ganska många i stort sett varje dag men man vill ju bara fota godbitarna.

Jag droppade ett par på Facebook och det kommer en del kommentarer och många verkar dela sin fascination med mig! Så nu tänker i alla fall mina Facebookvänner till en extra gång när dom parkerar där själva!

Det som egentligen är det mest roliga i det hela är att de som parkerar så ofantligt illa inte verkar ha en susning alls om att dom står helt galet. Jag själv kollar ju vart man än ställer sig och så rättar man till om det blev lite crazy.

Här går dom bara ut ur bilen och det är ju bekvämt för dom kan slänga upp dörren helt fördom står ju inte jämte någon när dom står mitt i vägen. Dom är mera upptagna med att kamma sin överkamning eller ta av eller på sina handskar.

Sen undrar jag hu dom tänker när dom kommer ut till bilen igen? Hur har jag ställt mig egentligen? Men nej,jag tror inte dom tänker då heller faktiskt! Jag hänger ju inte på andra parkeringar och visst parkerar många illa därmed,men denna verkar vara guldkornet som jag kan förstå.

Hoppas bara för allas väl att dom inte kör lika illa i trafiken än dom parkera? För lite parkeringskaos har väl ingen dött av? 🙂

Det ska vara bekvämt när man parkerar och helst så nära till affären som möjligt 🙂

Den här lilla röda brukar figurera i dessa sammanhang och här har den fått sällskap av en likasinnad!

Nästan ända in med ändan!

Befriad plats…!!

Min gode vän Tobbe  Stuhre har gjort ett par…

…exellenta översiktsbilder på detta fenomen!

Nu undrar Glada Gotland om kanske Matte kan tipsa Kometen att sätta upp den här skylten… passar ju utmärkt, eller ganska omärkt i detta sammanhang 😉

PSSST: Extra P-Nytt från Matte:

Mr 100% borde man väl snart kunna titulera sig? 😉

Fått rätt i 3 av 3 överklaganden av parkeringsöverträdelser, men så har man ju lite insikt i ämnet förstås men sjukt bra jobbat.

Denna var dock den enda som gått till utredning, innan har det räckt med lite humor, charm och så lite gotländska inte att förglömma 🙂

Trump, krig i Syrien , fel låt vann eller skattepengar till påsk? Nä jag skriver om parkeringar…

Du som har Facebook kan fira med Matte här – troligtvis är det P-rosecco i glaset.

Skål på di!

https://www.facebook.com/matte.lindvall

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *