…en del av familjen… ♥

Många flyr från sitt hemland på grund av krig, förtryck eller fattigdom, medan andra har möjligheten att välja vart man vill bo, leva eller studera.

Jag har fått lära känna ett par som fått privilegiet att välja, och baserat på deras egna drömmar och ambitioner valde de att bygga sin framtid här i Sverige.

Det hela började när de flyttade till ett främmande land som så småningom skulle bli deras barns hemland. Året var 1983 och jag var givetvis inte född än, men paret är mina föräldrar.

23 år har gått sedan mamma och pappa flyttade till Visby och startade upp sitt egna företag på Södertorg. Ett företag där jag fick mitt första sommarjobb, där de anställda – både de som kommit och gått – fortfarande betraktas som en del av familjen och där jag har fått se vad mina föräldrar har byggt upp för sig själva.

Ett företag beläget på ett torg där jag och min bror har vuxit upp på, där vi har skapat våra barndomsminnen och där jag har upplevt de bästa stunderna av mitt tjugoåriga liv.

wong

Jag har, på den senaste tiden, tillsammans med min familj bara uppskattat allt som ön, Södertorg och gotlänningarna har att ge.

För sedan en timme tillbaka blev allt påskrivet och klart – att efter 23 år lämnar mina föräldrar sin verksamhet på Södertorg. Ett vemodigt men behövligt beslut.

Och jag vill mest bara säga tack – tack för tålamodet, orken och glädjen som ni ständigt sprider.

wong 2

 

Tack för att ni är starka nog att sätta ner foten när det är dags, bästa päron. ♥

 

Meishuan Wong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *