…en glad gök !

Glada Gotland har fått fortsatt pippi… ja det är väl knappast nån nyhet…  hursomhelst här ytterligare en het fågel !


Fågeln med bästa… eller värsta lockropet. I alla fall en bekväm pippi som låter nån annan  ”oskyldig” ta hand om ägget som i ungstadiet slänger ut de andra stackars ännu okläckta äkta äggen.

Foto: https://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6k

Men hela denna ändå fantastiskt logistiska finurliga gökhistorien är verkligen värd att lyssnas på genom två— äggexperter:

https://open.spotify.com/episode/00hbXE5Sozdz0cDG8x2dbq?si=MPtAfBuNQQiVf6LKOUfDIA


Då gick än bättre när Jokkmokks Jokke bildade familj… då slängdes ingen ut utan in i två rum och kök… i alla fall på försök!

Gulligullan, koko som en gök (Koko)
jag bjuder dig två rum och kök.
Kom älskling och gör ett försök
i mina två rum och kök.


När jag flyttade hem till ön igen, efter utflykt i spårvagnsstad, så spenderade jag mycket tid i lilla huset i Klintehamn hos Farfar Alexander som hade två rum och kök och kaffegök!!

Den satt härligt fin när jag spenderade en jul där i det kylslagna kåken med lite smörgåsmat, mycket prat som värmde gott tillsammans med den generöst upphällda ”kaffihalven” .

Jag vill dock minnas att Farfar hade blå bitsocker som han lät ”halven” silas igenom. Sedan sjöng han sentimentala samt gungande visor från sin spännande tid som sjöman.

Det blåser kallt kallt väder i från sjön

Men vi höll värmen och glädjen högt i kökstaket – han var en riktigt glad gök även om minen på detta ungdomskort är… tankfullt! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *