En resa i då- och nutiden samtidigt !

Jag och en grupp mysiga människor fick häromdagen lite frågor som vi skulle svara personligt på – efter våra egna uppfattningar om det liv vi lever. Ja, på så sätt lära oss lite mer om varandra och kunna bjuda på sig själv.

En av frågorna, det fanns fler många tänkvärda, men en uppsluppen var:

– Vad gör dig glad !?

Svaren var såklart mångskiftande och många leende i vårt lilla grupparbete, eller gruppnöje kom.

Senare under dagen for jag med glada Måndagsgruppen vid Fårösunds Folkhögskola på utflykt och där finns vår ledare Calle Brobäck som gör mig och deltagarna så fulla med kunskap på ett gemytligt glatt gott sätt.

Foto: Glada Gotland

På bilden ser det kanske ut som han pekar med hela handen och talar om hur du skall känna inför mötena med alla historiska platser som det bokstavligt kryllar av här på vår fantastiska ö.

Naturligtvis finns det en hel del fakta att inhämta, men också spekulationer och teser som det knappast finns något vettigt belägg för. Som här vid Trullhalsar i Anga socken.

Foto: Glada Gotland

Då är Calle Brobäck där och verkligen låter dig njuta och liksom tänka dig bort och förtrollas av trollskogen, bli hänförd och näst intill förförd av  platsen i sig i sin så sköna nutid.

Till och med solen log åt hans klokskap och alla stenar tycktes ta en extra ringdans. De eventuella domarna som fanns på plats gav full poängpott åt denna lyhörda insikt från den klokt klädda naturisten.

Foto: Glada Gotland

Just att själv få ta sig tid att reflektera en stund åt platser, stugor, berättelser är ack så viktigt. Men oj  även så tacksam att av folk på plats kan berätta en hel del bakgrund – som här i mycket fint välvårdade i Norrlanda …

Foto: Glada Gotland

….där liksom tiden stod still vid Fornstugorna men hade färskt solsken i blick. En resa i då- och nutiden samtidigt !

Foto: Glada Gotland

Att nu personligen kunna se och le åt det som den stora skalden såg – att kunna leka att du är det barnet som du i vuxenvärlden kanske stressade bort.

Foto: Gutaf Larsson Dikter  http://www.gustaflarssonsallskapet.se/

Mina steg är långtifrån likgiltiga idag – det gör mig så innerligt glad.

Tack Calle med flera för… fakta & fantasin får leva hand i hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *