” …försök att hitta en lösning så att DU kan bli fri ! ”

Lyssnar på Vinyl. Grupp Cement. LP ”Utmaningen” 2017  Skivbolag: SHADOKS 192

Foto: Glada Gotland

Nu är Cementskivan äntligen ute och snurrar… efter 40-år, gömd men inte glömd.

Jag har lyckan att få träffa Thomas Harlevi som stolt glatt befriande får visa upp den nypressade plattan som det lades grunden till först säkert i nån cementkällare där i Slite.

Senare på diverse småklubbar där publiken gillade tung gung. Så plötsligt det stoooora att få åka till fina RadioGotland-studion i Specksrum i Visby och med skicklig tekniker bli inspelade.

Thomas pekar på baksidan av plattan och säger att de längtade ”härifrån”…

Foto: Glada Gotland

Jo, längtan ”till något annat” fanns tidigt och musiken skildrar genom sina texter, gitarr och vältränat komp det på ett för tiden så utmärkt sätt.

De unga fabriksarbetande sorkarnas , själar, svett, tårar samt kärlek till musiken blev till slut en hållbar blandning som tyvärr aldrig nådde några öron utanför studion efter inspelningen 1977.

Sedan gick bandet olika öden till mötes ja livet gick vidare och döden kom allt för tidigt så cementblandningen blev till en hemlighet.

Så återuppstår helt plötsligt allt och lyckliga vi som gillar musik i dess olika former får lyssna till ett gotländskt 70-talsband med sån skön känsla för sin tid.

40-år för sent !? Naj …nu riktigt hållbar Cement forever – eller som textraden från ”Sankt Göran och Draken” ( låt 3 sid A )

Du som går omkring och deppar

känner ingen harmoni

försök att hitta en lösning

så att DU kan bli fri !

PSSSST: Mer info hittar du säkert på Slite Cement FB-sidan här 

https://www.facebook.com/Slite-Cement-144134218978846/?ref=br_rs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *