Ett säkert vårtecken med Popgiss

Nu på lördag den 6 april är det så dags för en omgång av det härliga, trevliga, roliga, musikaliska… och säkert nåt mer positivt… 2013 års omgång av Popgiss. Enligt hemsidans historikflik kan du läsa att det hela startade 1992 och firar alltså 21 år med möjligheten att delta i denna nödvändiga, nördiga, njutfulla, nöjaktiga tävling. Dessutom har ju sedan starten många lag tillkommit och årets anmälningar flaggar ju för ett riktigt rekorderligt rekord, 81 lag x 4 = 324 poppersoner! Dessutom öppet för publik… fullsatt och festligt värre än vanligt!

Själv har jag varit med och deltagit i något av lagen sedan starten och det har många andra lag varit med mig. Lite ommöblering i laguppsättningen har det väl varit men i drygt femton år har jag i alla fall haft förmånen att träffa samma glada kamrater vid denna tillställning. Vi har bytt lagnamn i stort sett varje gång , komiskt, eller hur Anne, knäppa namn har vi haft!

Slutplaceringarna har även de varierat mycket, men sist har vi i alla fall aldrig kommit (än). Topp placering, upp på pallen, lär vi kanske aldrig heller få kliva. Hela laget njuter av arrangemanget under eftermiddagen/kvällens gång, ja det gör vi och naturligtvis kämpar vi på med stolpe in och stolpe ut men fina fantastiska svar brukar vi kunna klottra ned – det heter ju popGISS så en vild chansning kan alltid gå hem!

För att förklara kort vad det hela går ut på så skall lagen svara på vilken artist/grupp vi hör och så kan det förekomma lite följdfrågor. Allt indelat i lite olika spännande kategorier med bred spännvidd från pop och rockhistorien fram till dags datum. Med SIN lag II som arrangörer i årets mellangiss så lär vi bli serverade en hel del ”nyheter” och garanterat nåt med mersmak i Popgiss Für Alle! – kanske en och annan tysk minut!?

 I morse på lokalradion hörde jag den härliga låten ”Build me up buttercup” (1968) med… ja vem? Minnet gick på minst 45-varv och diverse grupper hoppade likt en pickup för att hitta rätt i spåret. The Foundations – ja visst ja! När det kommer 60-70 tals låtar är väl mitt minne som gladast men det är ju ibland 40-50 år sedan jag hörde låten och det har fläckvis blivit en del damm här och där. På lördag skakar vi loss och njuter fullt ut av allt gammalt och nytt som strömmar ut från Popgiss wunderbara musikmix – tysk minut JA, tyst minut NEIN!

 

 

One thought on “Ett säkert vårtecken med Popgiss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *