Glada Hasse med basen

Mr. Bass Man som du också kallar dig själv, med stor rätt! Nu fick du oväntat lite extra ledigt i Påsk eftersom påskaftonskonserten med dig, Micke och Pugh blev inställd på Wisby Strand på grund av herr Rogefeldts onda hals, vad gjorde du då?

Vi visste ju redan några dagar före att Pughs influensa inte var att leka med. Vi hoppades in i det sista att det skulle ordna sig..men på Långfredagen när doktorn på akuten sa att det är att äventyra både hjärta och hals då var vi tvungna att ta beslutet att senarelägga datumet. Och gissa att vi var laddade och hungriga på att visa vår show för Gotlänningarna! Men vi håller redan på att bestämma nytt datum.. det är på G i det närmaste. De som köpt biljetter får behålla biljetten till nytt datum eller pengarna tillbaka. Nu firade jag påskafton med god mat och gott vin lugnt och fint hemma med min älskade.

Grattis förresten, du har ju blivit morfar precis i dagarna, hur känns det?

Det är en otrolig känsla som är svår att förklara för den som inte blivit mormor/morfar.Jag fick beskedet när vi var i Göteborg lördag den 16 mars att en Jack fötts välskapt. Gick genast till Micke och Tobbe och berättade med tårar… sen på kvällen spelade vi i Göteborgs konserthus och den spelningen ska jag aldrig glömma…

Förutom musiken så verkar du vara riktigt flitig bakom kameran och visar upp mycket härliga vyer främst på vårt vackra landskap, är din stora hobby? Tar du andra typer av bilder också?

Jag älskar att vara kreativ…och kameran är en av mina hobbies. Jag fotar mycket natur för jag älskar att vara i naturen. Visst fotar jag annat med men de flesta bilderna är från vårt vackra Gotland!

Hasse T 3

Du är ju ursprungligen, precis som Pugh, från Västerås, hur lärde ni känna varandra och hur länge har ni spelat tillsammans?

Pugh är ju cirka 5 år äldre än mig. Så när jag var 13-14 år så var jag alltid och kollade alla live band som lirade i närheten. Jag såg Pugh som en ”vanlig” kompgitarrist i ett band då. 6-7 år senare låg jag och mekade min gamla folkvagn och lyssnade på Bolla Å Rulla. Hade inte en aning om att jag en dag skulle stå på scenen och spela Bolla å Rulla med Pugh. Vi möttes under en TV inspelning med Di Sma på Hard Rock Cafe´i Stockholm där han frågade om inte vi skulle ta och lira ihop nån gång. Det tog cirka ett år efter det sen tog Pugh kontakt och jag lirade första gången med honom på Snäck. Visserligen bara tre låtar men det smakade tydligen mera! Vilken tur…ha ha!

Varför blev det bas just för dig och vilken är din favorit bas? Spelar du kanske något annat instrument också lite i hemlighet som inte så många känner till?

Jag fick ärva en gammal kontrabas av grannen, som var polis, när jag var 15 år. Sen stod den i ett hörn och dammade några år. När jag insåg att ”alla” mina kompisar spelade gitarr började jag känna mig för lite på kontrabasen. Just den ljusa björkbasen ”Arvika-basen” spelar jag ”Snabbköpskassörskan” på. Idag har jag skänkt den till min dotter och hoppas att ”Moffas bas” en dag ska bli intressant för mitt barnbarn.. !? Jag älskar ALLA sorts basar, även vanliga el-basar. Jag spelar gitarr och blues munspel… men det är inte många som vet!

Tack Hasse, kan kanske komma som extra inslag på konserten på Wisby Strand som vi just fick veta  kommer att bli av på samma dag som Norges nationaldag,  fredag den 17 maj.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *