Fläder i alla väder – ja till och med utan kläder!

Efter regn så kommer sol – så då passar jag på att genom lite goa vänner tipsa dig om godaste fläderdrycken när hettan är tillbaka med full kraft igen. Håll ut, den kommer till slut… fläderanamma!

Förresten så smakar väl fläder härligt i alla väder, så det så. Nu har jag inte varit ute och plockat nåt men väl hemma så finns dessa fina färdiga flaskor som kan komma till god läskande användning i kommande mix.

Foto: Glada Gotland

Men var är receptet !? Min vän Ursula leker lite Hanky Panky kurragömma först men vill såklart att du skall få smaka om du först vill vara med och leka lite!

Varning för känsliga tittare för här blir det verkligen fläder utan kläder!

Vad vill du nu ha mest av saft eller vin… eller mer av Ursula, inte usch det heller!

Ett förslag på utspädning av vitt vin, något som goda vänner lärde mig och som de kallade en ”Fjolla”, är ett enkelt vitt vin som blandas med flädersaft. (obs saften får ej vara föööör sööööt)

Proportionerna kan vara typ 50-50, eller kanske 60-40, eller varför inte 70-30, beroende på vad man gillar mest – vin eller flädersaft .

Jag tycker uttrycket Fjolla får en så härlig smak – lite frigjordhet gör sällskapsdrycken än mer njutbar (!) i alla läger och lägen.

PSSST! Fläder-Extra:

Ett danskt ordspråk lyder:

Hvor hylden ej vil gro, kan mennesket ikke bo

Där fläder ej vill gro, kan ingen människa bo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *