Stort i liten stuga

Här på norr ordnas mycket fint  musikaliskt & kulturellt och när jag ser att Björn Persson Bluesband skall uppträda i Bunge ger sig min elcykel av i toppfart till spelplatsen – blåsten och tanken på blusen viner vackert i mina öron!

Det är Sommarens Jazzprogram som har Premiär för året på Bungemuseets Mat & Kaffestuga – och att då starta med lite storartad blues heter ju duga!

https://www.facebook.com/events/470284409972119/

Jag får fin plats längst bak i den lilla stugan och totalt är vi väl cirka 50 personer som tryckt in oss för att snabbt få sköna toner från det så härligt sammansvetsade trion.

Det är lågt i tak i själva byggnaden men det känns som känslorna både hos bandet och vi som skönt får lyssna är desto bluesigt så mycket högre!

Min mobil är med för att jag skall kunna fånga nåt litet minnesfoto – just nu bandet börjar så surrar ljudlöst ett meddelande in. Det är brorsan som är på stoooor rockkonsert med ett band som har sköna rosor i sitt namn.

65000 personer är där och han skriver :

Fy fan vilket drag! 5 låtar och man är knockoutad redan!

Jag ser ingen i stugan som faller på knock eller i trans – men jag känner att musiken i hjärtat  får stor plats och chans för var och en att personligt så gott njuta utav.

  • Björn Persson låter fingrarna lekfullt springa över strängarna på den egen tillverkade gitarren – ger Björnblues with a feeling
  • Tommy Broström – den härliga kepsspexaren som alltid har svårt att hålla sig i skinnet och virvlar runt så varje nedslag blir äkta skinnskönt!
  • Örjan Klintberg en mästare på sina olika basar och ger den sköna djupa känslan i kompet som ger burr utan darr !

Foto: Glada Gotland

Björn Persson Bluesband låter olika bluesmästare tala genom sina fina personliga tolkningar vilket gör så till och med unge Jimi Hendrix gråter lyckligt i sin himmel när hans pärlor blir putsade på så elegant.

Så också egna kompositioner och att vakna på söndagsmorgonen med en röd gitarr i sängen är sannerligen spännande kärlek.

Helt plötsligt utan förvarning dras ett irländsk blueskort fram och Rory Gallhagers text passar ju utmärkt inför regnet som är på väg in över oss. 

Well the rain ain’t fussy ’bout where it lands
It’ll find you hiding no matter where you stand
It’s gonna rain brother and it’s gonna rain hard
When the blues come calling with his calling card

Avslutning med Ray Carles  ”What’d I Say” då är bandet så nära rock och bluesknock som det bara går!

Motvinden på min väg hem ännu mer norrut känns inte, bara för jag har elcykel tror du, naj… bara för att stugbluesmusiken spritt sig galet skönt långt långt ner i mina cykelbyxor!

Said I feel all right now (make me feel all right)
Woooah! (make me feel all right)
Tell you I feel all right (make me feel all right)
Said I feel all right (make me feel all right)
Baby I feel all right (make me feel all right)

Här kan du hålla reda på kommande BPBB-konserter, gå, cykla, åk buss, kör bil… ta dig dit och upplev äkta gotländsk blues med mångfaldskrydda att bli varm het åhhh glad av! Lika galet glada som bandet!

Foto: Glada Gotland

https://www.facebook.com/Bj%C3%B6rn-Persson-Bluesband-200031576674758/

One thought on “Stort i liten stuga

  1. WOW! Tack för den bästa recensionen på väldigt länge! Det var en härlig spelning! Puss & kram/ Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *