Gästspel på Glada Gotland: Betraktelser av Günther som ger sin syn på ordspråk!

 

Günther

är tillbaka, in i de vanliga rutinerna tillbaka i ekorrhjulet…

ekorrhjul-1

…Ja, varför heter det så egentligen? Hur många har sett en ekorre springa runt i ett ekorrhjul. Att man kan finna marsvin som gör det är ju inte helt ovanligt. Men att ekorrar skulle springa i hjul tillhör inte vanligheten, inte i de kretsar jag rör mig i alla fall.

3834054413

Kan någon förklara detta för mig, eller skall man lägga locket på? Ja, varför heter det så egentligen? När jag lägger locket på en kastrull är det ofta för att behålla värmen eller få det att koka fortare. Det är väl egentligen inte det man menar när använder det uttrycket. Eller är det så… man vill att ämnet skall hettas upp så mycket det bara går?

locket_pa_spisen

I så fall har jag nog missuppfattat betydelsen, folk runt mig kan ju tro att jag har hoppat i galen tunna! Ja, varför heter det så egentligen? Vad jag vet har tunnor varken känslor eller medvetande. Att definiera en tunna som galen är ju galet i sig. Och har ännu inte tuppen fått sagt sin sak i saken.

galen_tunna

Ja ja, allting är ju relativt. Fast det är det egentligen inte. Undantaget är ju ljusets hastighet i vakum, men det vet ju alla redan. Men det är ju konstigt ändå att man säger så när det inte är så.

Att tala är silver men att tiga är guld heter det ju, men samtidigt säger man att morgonstund har guld i mund och att personen är född med silversked i mun. Detta blir ju rent av kontradiktoriskt, hur ska dom ha det?

Har den som hittade på det här försökt att tala med en silversked i mun? Det kan vara riktigt knepigt. Och menar man att det skall vara knäpp tyst på morgonen? Min erfarenhet är att om man är fler än en som vaknar och äter frukost samtidigt blir det lätt att man snackar med varandra.

morgonstund

Men det finns ju mornar när man vaknar själv och ändå har en lång monolog med sig själv, oftast rannsakning av vad man hittat på tidigare i veckan.

Ja ja, man skall inte gråta över spilld mjölk. Se där ett ordspråk till, och denna gång stämmer det. Om man bara ställer sig och lipar över den spillda mjölken kommer en obehaglig doft att sprida sig efter någon vecka, nej torka upp på direkten är mitt tips! Då borde ju ordspråket i och för sig vara, man skall torka upp spilld mjölk!

231533161_9e7c8faa-ac71-4d1d-8a31-b19d02a35c91

Ja jag säger då det, den som kom på ordspråken hade lite otur när tanken for genom huvudet. Tur att det finns såna som jag som kan räta ut alla frågetecken!

Günther Fliesenburgh

PS: Du som gärna vill läsa mer från Günther och hans syn på verkligheten, klicka till arkivet här:

http://www.reecoy.com/blog/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *