Goda Glada Gotland fortsätter att smaka på restaurangnamnen Del 2/3

Goda Glada Gotland fortsätter att smaka på namnen på en del Visbyrestauranger, här har du Del 2/3 här betygsätter jag alltså själva namnvalet – hur smakar det på ditt tungomål!? Hur många ruter får de mån tro!? ♦♦♦♦♦ (max 5 ♦)

Lindgården

Ja, det står en härligt vacker lind inne på gården som bara väntar på våren och åter att få knoppas och slå ut. Nu väntar även restaurangen på ny ägare som kan ta på sig att driva den goda traditionen med en klassisk meny vidare. Vita dukar, äkta  rustika möbler andas värdshus av högsta rang. Huset byggdes 1605. Nog den mest namnstarka av Visbys alla krogar – låt oss hoppas på en tidlös omsorgsfull fortsättning.

Namnval Lindgården betyg: ♦♦♦♦♦ (traditionen, igenkännandet, läget, vackra fasaden och trädgården samt gotländska klassiska rätter)

IMG_4305

IMG_4307

På min väg mot Stora Torget så möts jag av för mig nya tecken till en härligt snirklig symbol som jag vet säkert kan ha många tolkningar

Izakaya

som då skall betyda nåt i stil med ett ”litet matställe”. Får just höra i lokalradion att krogägarna fått satt sig själva i konkurs – kan väl knappast vara namnvalet eller!? Men visst betyder det en del, ja nåt blev i alla fall riktigt fel.

Namnval Izakaya betyg: ♦♦ (spännande med en nordasiatisk satsning – men känns svettigt svårt att lägga på minnet och tungan) 

IMG_4312

Bort mot mäktiga Sankta Karin som numera kan beskådas inifrån per skridskor i Sveriges vackraste plastishall! Utanför i ruinens östra hörn så finns det en gård där det vid säsong växer vackra rosor samt serveras mat & dryck – gärna då ute när solen värmer.

Rosengården 

Ja ett så inarbetat och välkänt inslag på Stora Torget som haft många färgstarka ägare genom tiderna – lever kvar och rosorna doftar ännu gott när de åter knoppas.

Namnval Rosengården betyg: ♦♦♦♦♦ +♦ (ja namnet låter så lockande här i Rosornas & Ruinernas stad så vi kastar in ett extra + men samtidigt måste jag villigt erkänna att det var väldigt många år sedan jag själv var där inne och doftade på gården – men namnet hålls alltid blommande) 

IMG_4314

I kilen mellan Södra Kyrkogatan och Ryska Gränd ligger en liten prisbelönt kvarterskrog som funnits länge och lockat såväl matgäster som nattsuddare. Har alltid varit ett ställe att besöka och kolla läget på både innan utgång till andra nöjen – för att sedan komma tillbaka för sista chansen, ja kanske hitta romansen!?

g:a masters 

Namnval Gamla Master betyg: ♦♦♦♦♦ (tålmodig snäll krögare som inte alls mästrar gästerna, generös och kunnig och kan konsten att få plats för alla, det är mästerligt Masterligt! ) 

IMG_4318

Nästa gång i 3/3 smakar Goda Glada Gotland vidare på ännu fler spännande anrika samt en del helt nya krognamn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *