”Goddeg jag är jäst här!”

Ja, rubriken ljuger inte, för nu kan det handlas färskt bröd i ny liten brödbutik på Stora Torget i Visby – ända fram till sommaren då glassäsongen startar igen! Alltså ett jäst gästspel.

IMG_3437

Lokalerna där Själsö Bageri nu finns ligger mycket fint med utsikt till romantiska ruinen Sankta Karin och som sagt här är det annars glass i stora lass som gäller.

IMG_3436

Det doftar gott om bagarens bak – färskt och fint i spännande former och det går även att säga till sig själv  ”stopp” och slå sig ned vid några små bord och på plats bli serverad kaffe med dopp!

IMG_3435

Innan glassens och nu brödets tid  har jag själv i denna fina lilla lokal lekt Rabbis tillsammans med Olle… det var han som var Records!

RABBIS RECORDS 003

Hittade och tittade på kaninkort häromdagen om mindes alla härliga händelser där bland trevliga kunder och härligt ”hoppiga” LP-skivor som vi ”serverade” från december 1982 till mars 1990. Drygt sju lustfyllda skivår blev det! Tack alla kunder & medhjälpare för så sköna skivstunder!

IMG_3443

Jag har det som mission och passion att skriva mer om denna roliga tid i livet när vi hade skivbörs i den då nuvarande brödbutiken. Någon morot behöver jag knappast för detta jobb –  men kanske kan jag få lite snabbare Rabbisfart nu när jag glupskt smaskar i mig ett nyttigt  energibröd från Själsö!

IMG_3442

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *