Lek med kort

En av de allra första singelskivorna på vinyl som jag en gång har ägt men på nåt mystiskt sätt försvunnit – utom i minnet –  vill jag gärna åter påminna mig själv och dig om här med underrubriken ”Singlarna som försvann”  Tur att modern teknik gör att jag nu kunnat spåra den igen och åter presentera den här på:

Glada

Den kom en gång gungande direkt från staterna och var en gåva från min fina Farbror Bertil som ofta färdades från hamn till hamn på de stora världshaven i sitt sjömansjobb på stora tankbåtar hos Salén Rederiet.

Låten/berättelsen innehöll en helt fantastisk historia, ja egentligen en förklaring om vad denna soldat, som gestaltas på skivan, såg i en helt vanlig kortlek.

Soldaten blir anklagad och ställd inför militärrätta för att ha spelat kort i kyrkan, så gör inte en god amerikansk mening utan att få ett mycket strängt straff.

Det är Wink Martindale som kanske inte  sjunger men lugnt med förklarande mörk trovärdig röst, utan att darra, berättar inför rätten vad han ser i sin kortlek ”Deck of cards”

 Wink martindale

DOT Record No. 15968 släppt år 1959

 Ja, alla kort har sin förklaring från skapelseberättelsen och allt låter mycket trovärdigt och naturligtvis är Jokern = Djävulen, vem annars!?

 Kortleken ersätter även almanackan och ger hela tiden klockrena svar… och mina vänner, naturligtvis är historien sann, det får du reda på i slutet av skivan.

 Jag gillar verkligen denna berättelse och även om det nu inte är Jesus eller Gud jag tänker på när jag spelar Poker ♠ ♣ ♥ ♦ eller Skitgubbe!

 Visst finns det fler förklaringar och användningsområden för många ting här i livet, bevisligen minst 52 stycken i en vanlig kortlek – här får du en lagd Wink om detta!

kortlek

http://www.youtube.com/watch?v=4Lah9jvTIYw&feature=related

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *