… gottat och hottat sig …

Ibland undrar jag om det är Grönköpings Veckoblads lokalnummer över Gotland…

…som jag läser alternativt hör och/eller ser när vissa eldiga kamratföreningar har kunnat frikostigt fritt gottat och hottat sig på skattebetalarnas bekostnad här på ön.

Det som sparats in är väl att de de kamratliga brandmännen sluppit att frysa på sina coola sammankomster och orsakat utgifter i sjukvården… ja förr höll de ju till vid ständigt heta tillfälligt tända arbetsplatser.

Möjligtvis har de dragit på sig nån halsbränna – men det har väl släkts med lämpliga kurerande alternativa medicinerade medikamenter. Hälsosamt Hot!

Glada Gotland har lyckats smygfilma en av de riktigt eldiga fartiga festerna där låtar med utryckningstema hett harmoniskt har harvats :

…Get the fire brigade
See the buildings start to really burn
Get the fire brigade…

Däremot skall ingen skugga eller sotflagor falla på självtände Brandmästaren som ju pliktskyldigt hållit till på andra platser och inspekterat brandsäkerheten för att kunna infria alla ö-innevånares heta ö-nskan !

Att alla brandlarm i smyg bytts ut mot trollflöjter är väl en sen sirensanning som först kommer uppdagas när revisionen är helt blottad. Dessutom inte skyld av en fjuttig brandfilt – utan en riktigt äkta klädsam brandkilt!

Du som missat den nakna sanningen – hör gärna hett här genom Gotlands opartiska nyHETskälla:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6826583

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *