Hej ! Kul att se Di !

Doftminnen – skrev jag om 2011 här på Glada Gotland... ett av dem har åter firats av genom näsborrarna i helgen som jag gärna vill köra i repris för alla näsor här:


Jello…

… denna underbara gelatindessert som fylldes med fruktbitar som äpple, banan, russin med mera.  Fanns i många skrikiga färger och smaker.

Den knallröda med jordgubbssmak var min favorit och utseendet, smaken, dallret och den fruktförförande doften glömmer jag aldrig.

Vi blev serverade den när min lillebror föddes * – först kom Jello, sen kom en jättesöt kalaspuff – det året var det ingen hejd på godsaker!

Sedan – att han lillebror på äldre dar – blivit fläckvis likt en Jello med knallröda prickar här och där på sin dallriga kropp är en helt annan historia.

Han doftade i alla fall gott som nyfödd !


 * Ja älskade Broder Claes

…har precis fyllt 60 men jag minns det än idag den stora händelsen på Stjärngatan 5 i Visby den 7 april 1958.

Foto: Glada Gotland

Det skiljer 6 år mellan oss så jag hade hunnit bli riktigt barnsligt nyfiken på hur saker kom till… med och utan stork 😉

Varför Mor valde att föda i hemmet, när det blott var backen ner till BB vet jag inte  – men det gav ju oss andra syskon ypperlig chans att försöka kolla genom nyckelhålet in till sovrummet där han kanske kom till och nu absolut skulle komma ut !

Som sagt – Far fixade favoritdesserten så vi skulle hålla oss strängt upptagna av den.

Det här med Kalas Puffar då. Jo de söta honungspuffarna fanns ju redan från 1956 att köpas i Gottbergs som låg precis intill – idag ICA Kometen.

Foto: Goda Glada Gotland

Lockande plastleksaker, bilar av folkkära märken, kom 1960, så surret hos puffsugna  C att handla dessa nyttigheter hördes säkert brumma mer än ofta.


Fantomen …

– när svingade han in i sin trikå – i Claes liv!?

Ja det var säkert i egen vald serievärld när han tröttnat på sagorna om de Tre Bockarna Kruse… förlåt Bruse… vilket i och för sig inspirerade Stjärngatesorken manligt skönt senare i livets gång över alla broar.

Fantomen då i kombo med Kalaspuffspaketet har varit en kär kombination när det på olika sätt skall piggas upp och firas lite extra !

Testa gärna själv om du känner dig lite hängig – efter en sån här kur så mår du säkert som Claes… härligt söt & björnkramad & samtidigt lika vig som Fantomen! 

Foto: Goda Glada Gotland

Än en gång Grattis… Claespuffen – kärt barn har många namn ! 


PSSST: Hej! Kul att se Di… skylten sitter inne i entrén till ICA Kometen – det var lika kul att se Claes i 5:an DÅ för sextio år sedan – och NU på vilken Stjärngata han än befinner sig på ! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *