Heta känslor i Genève blev bokstavligt talat än hetare på Gotland!

Dom fann varann i Schweiz där dom båda jobbade på kontor långa instängda dagar på var sitt ”viktigt” jobb.

Anna från Gotland Sverige

Anna Mathers

Gary ursprungligen från England.

Gary m

Läs om deras heta passion här:

En förkärlek för stark mat gjorde att Gary ständigt bar med sig en flaska chilisås i fickan under många år och när vi träffades fick Anna helt enkelt vänja sig vid lite mer hetta än hon varit van vid.

habanero

Familjen som består av Gary och Anna Mathers och våra två barn bodde tidigare i Schweiz men flyttade till Gotland år 2011 för att börja ett nytt liv på landet och få mer tid tillsammans.

Vi närde sedan flera år en relativt vag dröm om att odla chili i stor skala och bestämde oss i samband med flytten för att göra ett allvarligt försök.

När vi startade företaget år 2012 hade vi främst tänkt odla och sälja färsk chili till livsmedelsbutiker, grossister och restauranger. Det stod dock snabbt klart för oss att det skulle vara väldigt svårt att få lönsamhet i en sådan verksamhet och vi fick helt enkelt tänka ett steg längre.

chili

Genom att omarbeta ett par uppskattade familjerecept för chutney och utforma våra egna recept för chilisås började vi skapa vårt sortiment av förädlade varor.

Produkterna visade sig uppskattas av många och 2015 tilldelades vi till och med en silvermedalj vid SM i Mathantverk för vår Chili & Rabarber Chutney!

chili rabarber

Odlingsytan har utökats med nya växthus 2013 och 2014 och uppgår nu till 230 m2, vilket ger plats åt ungefär 650 plantor. 2014 var skörden drygt ett halvt ton chili och 2015 ökar vi igen till över 700 kg.

Vi lär oss något nytt varje säsong och upphör aldrig att glädjas åt alla de färger och former som de olika plantorna ger upphov till.

chili olika

ÅRETS LANDSBYGDSFÖRETAGARE PÅ GOTLAND 2016

Torsdagen den 16 mars 2016 var vi inbjudna som föredragshållare till Landshypoteks regionala årsstämma på Gotland för att berätta lite om vårt företag och vår resa så här långt.

Som avslutning överraskades vi även med utmärkelsen Årets Landsbygdsföretagare på Gotland 2016.

Vi tackar så väldigt mycket för det fina priset och hoppas kunna fortsätta att utveckla vårt lilla företag i samma takt i många år till.

årets landsbygd

Många tyckte nog att vi var lite tokiga när vi satte igång med vår chiliodling och startade företaget 2012, men med hårt arbete och en rejäl dos envishet är vi definitivt på rätt väg!

chiliodling skylt

Mer het läsning har du här på hemsidan och gör ett besök idag, starta din egen passion!

collage_object (1)

http://www.chiligotland.se/sv-SE

För dig med tillgång till Facebook har du het länk här:

https://www.facebook.com/OverstekvarnChiliGotland/timeline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *