Hymner till tystnaden!

Tänk att vakna upp en morgon och du har inga kärleksfulla ord kvar att säga, ingen prosa- eller poesibok att ta till. De fina ord som du en gång lärt dig har bytts ut till nåt fult, det goda har plockats bort. Lådan med inspiration är lika skrämmande tom som känslan. Poesi i Panik! Allt blir onaturligt tyst.

Foto: Glada Gotland

Nja… det är nu ingen risk så länge det finns så fina medmänniskor som förstår att även tomhet och tystnad talar… naturen pratar trots det är precis tyst omkring dig. I det riktigt naturliga naturen når inte de mänskliga maktbegäret fram…lyssna till tystnaden där ute… för den finns om du söker, det är den vackraste poesi.

En som öppenhjärtigt tyst tolkade det på en minikonsert, publiken var inte stor men framfördes med storhet, eller i tysthet, tolka det som du vill… var/är Annika Fehling i sin låtar… som fick oss att sitta bekvämt still på vår ibland ohhh så obekvämt rörligt röriga jord.

”Mother Earth Song”…en låt som kommer att släppas nu i vår, live är levande med texten så fin, tack A att jag får ge lite textförsmak här:

Oh the silence of this place
I can hear the earth hum/ her earhtsong/ throuhg space
A call from afar/ I need nothing else

Foto: Katarina Grip

Då kände jag tystnaden, då hörde jag de ljuva orden, då blev bokstället fullt igen – glosorna log och rimmar inte på dog.

Ibland är det skönt i allt svammelskrammel som ibland omger oss i det vardagliga där så många kloka vise män(niskor) skall basunera ut sin åsikt som de vill påskina är sann… att dina  medmänniskan jämte dig eller i din närhet är ett hot och en sann tyrann. Han som sa det… han va´  det!

Jag frågade Annika efter konserten hur hon kommer ihåg alla ord i sina många och ibland rätt långa vackra vibrerande ”visdoms visor” – hon sjunger ju dom utan minsta tvekan med en innerlig inlevelse fullt med meningar som får en mening, ja det känns naturligt, äkta känsla. Äkta Fehling.

Jag har personligen mycket dåligt närminne men svaret var något om passion för sina hjärtesaker – tänkte väl det! Det tackar en tillfälligt ordfattig åhörare för. Men jag delar gärna med mig av naturens vibrationer på mitt sätt ibland också. En god natur(lig)lyssnare !

På denna konsert fanns också fler fantastiska tysttolkare som jag skall be att få återkomma till, går det fint Christer Jonasson, Robert Wahlström & Toril Snyen!?

Min favorit på skiva just nu, och som oftast, är  min vän Van – och hymnen till tystnaden har fått gå många många minuter… kan liksom inte få nog, den fyller mig med rd, och jag är där han sjunger om… så egentligen behöver jag ingen sång. Men musik gör mig extra rik…att dela med mig av den tongivande känslan!

Tack alla fina musiker som håller poesilådan fylld med…

…I wanna go out in the countryside
Oh sit by the clear, cool, crystal water
Get my spirit, way back to the feeling
Deep in my soul, I wanna feel
Oh so close to the One, close to the One
Close to the One, close to the One
And that’s why, I keep on singing baby
My hymns to the silence, hymns to the silence
Oh my hymns to the silence, hymns to the silence
Oh hymns to the silence, oh hymns to the silence
Oh hymns to the silence, hymns to the silence
Oh my dear, my dear sweet love
Can you feel the silence? can you feel the silence?
Can you feel the silence? can you feel the silence?…

3 thoughts on “Hymner till tystnaden!

  1. Så fint Clarence! Tack för fina ord om tystnaden och om mig & min musik o ord… Att veta att dom landar där dom ska – i ditt hjärta – gör min mission full av mening… 🙂 kram

  2. Takk for fine ord och at du kom på vår konsert. Det var en fin afton tilsammans. Ta bara kontakt om du vil. //Toril

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *