Klar koll på Clarence!

En av mina mysiga vänner, Hasse, ja han heter just HASSE ej Hans. Ett modernt 50-tals fenomen!

Nu bad han mig med vänlig basröst om att skriva om MITT förnamn som är som många av er vet är CLARENCE.

Jag protesterade lite först, vill ju inte att dessa Glada Gotland sidor ska bli föööör egotrippade – men eftersom Hasse är basist så kände jag hans stränga strängar basstämt (!) vibrera, så okej då Herr Tholin.

Samtidigt är jag såklart nyfiken på mitt namn så jag har nu äntligen fått forska lite extra och fram kom riktigt rart rinnande fakta!

Blir glad för att just nu är en av mina favoritlåtar Everytime I See A River med Van The Man! 

För vi skall förflytta oss till Irland, var ju där i maj och längtar tillbaka för att upptäcka mer…

…River Clare…

 … hur kunde jag missa den!? 93 kilometer härligt lång genom det så gröna sköna Irländska landskapet! 

Dessutom på svenska blir ordet

Clare: den klara… lysande!

https://en.wikipedia.org/wiki/River_Clare

Så det är så mitt namn börjar Clare… så stolt and so happy när jag får höra det med dessa flytande rötter. Numera klarare river än någonsin och full med fisk, dä du Hasse!

Det var någon klok brittisk rojalist som ”lånade” hem det till Old England, Thank you very much for that…

Ja de tyckte det var så fint så de även döpte sitt hem efter det, tar nog in där vid mitt nästa Londonbesök, yes, men jag får väl göra som oss övriga vanliga, checka in på deras öppna visningstider:

https://www.royal.uk/search?tags[0]=clarence

Så rann det över till lilla mig – men min mor kallade mig Bubbis när jag var liten, bubblade väl lite som en flod kan göra, både här och där kan jag tänka!

Tillbaka i modern tid på Irland och i Belfast så har jag alla fall ett Hotell Krusell, förlåt, menar The Clarence Hotel…

…ett Luxury Hotel  (så klart!) mitt i staden som drivs av självaste U2.

Hasse – åkt dit! Jag följer så klart med och visar vägen så kan vi snacka bastakter med Adam Clayton om han nu finns på plats…han kan ju kanske visa och hur djup River Clare egentligen är!

Well vi måste ju slita oss från Irland och Storbritanien även om tanken ofta kommer farande i mitt huvud på/till dessa älskade öar. Min farfars mor Sarah Elisabeth Brown kommer därifrån samt just min farfar Alexander också föddes i South Shields. 

Så mina rötter på min far George sida finns bokstavligt talat där. Däremot så var nog min mor Margaretha som kom från Nyköping mycket imponerad och lite förtjust i kirurgen Clarence Crafoord, så hjärtat slår förstås lite extra när hans namn och gärning nämns, han var ju en jäkel på att reparera ”brustna” hjärtan 😉

Jag har alltid stolt älskat mitt namn och det fick förstås sättas på prov när jag skulle börja första klass som var på Norrbackaskolan i Visby i början på 1960-talet.

Samma år som den här Clarence hade en hit som hette I do…men det visste jag inte då.

Men med tanke på hans smeknamn ”Frogman” så visst var det en del grodor som flög ur munnen på de nya skolkamraterna när mitt namn kom på tal eller skulle uttals.

Det fanns dock klasskamrater som hade det ”värre” och svinigare djurnamn utan hopp än Mr Henry. Vad fasen vad vi små ungar är bra på att retas. Hårda skolan är inte rolig alla dagar. Men Krusell var/är snäll… men visst fick jag också ibland retsamt åka på en smäll.

En annan ”Djur-Clarence”som du kunde ha roligt som bara den åt på Roliga Timman, eller känd på fritiden genom ett seriemagasin: Kalle Anka!

https://www.youtube.com/watch?v=VLhW51HMNUY

Ja Kalle-rösten på originalfilmerna var Clarence Nash!

Här får du följa med i ett härligt äventyr bakom kulisserna – även om det nu råkar vara svart/vit film så är det ju mångfaldigt färgstarkt och Clarence, förlåt Donald Duck är ju på bästa resehumör! Han behövde aldrig visa visa!

Kvack!

När du är ute och reser så kan du ibland längta hem.. ja Clarence ”Gatemouth” Brown sjöng och spelade så här fint om den känslan:

Lite Clarence Carter på det… ja av vissa musikintresserade har jag faktiskt fått det smeknamnet ibland… tog lång tid innan jag fattade fattade den nycken eller rycken, men det svänger gott!

Mycket gitarrister – men ett av mina favorit instrument i rockmusik är ju saxofon... så då kommer han då, Hasse som du och många känner gott – The Big Man – saxigare får du leta efter! Med teknikens hjälp får han åter blåsa på, den stora kära Clarence Clemons, hörs sååå skönt genom bruset här 😉

Mitt eget musikintresse har jag fått mycket tack vare min far George ständigt spelande sina jazz- & bluesfavoriter, gärna på stenkaka!

”Kom sork och lyssna hur musik ska vara..”  sa han och jo i hans tunga stenskivhög  fanns bland andra Clarence Williams som ju hade ett finger med hos många. Wow vilken C – tack G!

Lite svensk musik då, en poppappaproducent är ju Clarence Öfwerman som hade Roxette och Per Gessle framför sina spakar och spelar förstås själv med en härligt blandad  CÖ-kompott.

I böckernas värld så har ”jag” vunnit ett pris… vet faktiskt inte riktigt vilket men ser ut att vara ett kärleksfullt sådant och det är ju fint.

Om det nu är hunden eller hon som heter Clarence… ja faktiskt är det ett namn som delas av både oss män (806) och kvinnor (17). Siffrorna inom parentes de senaste räkningen jag hittar av oss som så skönt heter C i Sverige! Sträck på er och ta emot det fina namnpriset!

Ja ärade Hasse och alla kära läsare, hoppas ni  nu fått lite mer koll på alla berömda Clarence i olika sammanhang, finns säkert mer men blyg som jag är så räcker det väl här.

Själv är jag så nöjd så med att bara vara ö-känd och älskar helt klart livet som känns så lysande tack vare er alla härligt mångfaldiga människor där ute!

Tänker fortsätta skriva om olika händelser samt personer med blandade namn, vad du än heter och kommer från, det är ju det som är spännande, alla härliga blandningar som vi stöter på så tungan kärleksfullt får krumbukta sig.

Grodmannen Clarence har inget hem påstår han här… stackarn, så låt oss se till att han aldrig blir hopplös och alla andra känner sig som hemma…

…Välkommen    ! 

Woo-woo-woo-woo-woo-woo-woo-woo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *