Jag granskar seriöst skämtsamt mig själv!

50 år sedan min  första egna pappersprodukt såg marknadens ljus – ja en (1) åt gången kunde läsa för blott 1 exemplar av varje nummer kom ut av den lilla tidningen som absolut inte ville vara oförskämd, snarare tvärtom, med mycket färskt fast skämt precis som titeln utlovade 😉

Nu när jag ”granskar” öns andra media så är det väl inte mer än rättvist att kolla in sig själv – vad roade och oroade jag omgivningen med i små mått då!? Så glad att jag sparat och bevarat dem i mitt hemarkiv. Ljuvliga minnen och har jag lyckats att utveckla mig själv kan jag ju oroligt undra!?

Mina egna journalistdrömmar om att bli en stor tidningsman kom tidigt – eller åtminstone en undersökande sådan, eller snäppet skojigare, en underhållande kul kåserande skribent.

Mina  skrivande idoler på den här tiden hette Torsten Ehrenmark, Cello, Gala Peter och i radion gol Pekka Langer. I TV fanns roliga tanter typ Ria Wägner! Ja som du förstår blev det mer en vink än vinkling på innehållet!

Clarence:s Skämttidning 1, 2, 3 och 4  kan tyckas till och med ha kommit till innan tryckpressen uppfanns!

IMG_5245

Det var min allra första tidning och helt handskriven! Prydlig skrivstil dessutom, med blyerts för att kunna censurera mig själv eller snabbt sudda om än viktigare nyheter kom in under tiden!

I titel och rubriker där det fanns fin hållbar färg. Den är fortfarande klart bevarad väl insuget i papperet tack vare de starkt doftande, säkert farligt giftiga, tuschpennorna.

Naturligtvis med annonser – var ju tvungen att få in kontanter (dryga ut veckopengen) till mer papper & pennor! Och oj vilka fina praktiska produkter som annonserades ut!

IMG_5247

Humorn var (och är) mitt viktigaste vapen och ärade läsare, ja på den tiden var de ju inte så många som hade möjligheten att se produkten eftersom jag ju bara gjorde bara ett exemplar av varje nummer.

Så det är med en stor glädje jag idag med modern teknik kan låta dig få titta i de 4 sidorna – men hupp, helt plötsligt upptäcker jag att det är 5 fullmatade sidor ett se på – men totalt blev det bara 4 utgivna nummer av denna tidning, kanske därför den fick heta det den heter! Minnesluckorna fylls fint här:

Varsågod – här har du Nummer 1 anno 1965 – lösnummer Pris 25 öre.

[slideshow]

IMG_5254

IMG_5250

IMG_5251

IMG_5252

IMG_5253

[/slideshow]

Tiden går fort när du har roligt! Men lugn, det skulle komma mera!  Detta var inkörsporten till andra helt nya galna (och glada) upplagor du kommer få se i en kär repris här på Glada Gotland inom kort.

Nästa gång: En pappersprodukt som ljudligt lät höra om sig i mycket vidare kretsar, sprängfylld med uppslag och idéer utkom 1966. Format och upplagan ökade riktigt dramatiskt liksom lösnummerpriset med 100%! Värd varenda öre!  Dessutom fick skribenten kraften uppifrån, var ute och rörde på sig bland snurrande kändisar – men spårade aldrig ur 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *