Kram och kyss och hjärtligt tack sen…

Jo, jag erkänner det öppet och hjärtligt och blodomloppligt… jag går på piller. En riktig pillertrillare har jag blivit. Det är nästan till och med så det syns i hela heta ansiktet  😉

IMG_9684

Pillemariskt börjar förstås melodin med Stones snurra runt i pillerk(n)oppen – där var det dock alla kära morsor som hade sina ”problem” och det käkade pills för alla sina thrills – för att kanske få lite spänning eller till och med spänna av! Finns alltid något piller som passar för alla prekära positioner!

https://www.youtube.com/watch?v=E-62QgzmcDQ

Doctor please, some more of these
Outside the door, she took four more
What a drag it is getting old

Nu är det absolut inte för att undvika att bli gammal som jag käkar min medicin – kanske mer riktigt för att kunna bli gammal!

Men för att egentligen inte knaprat nån enda tablett så har det nu trillat, eller pillat på och blivit hela 6,5 att hålla reda på, dock några av samma sort – som tur är!

Genom Apotekets fina dosetter går det utmärkt – en dos på morgon och en på kvällen då mobilen varslar så fint! Ja nåt minnespiller finns inte men visst fasen önskar jag mig ett stoooort sådant också!

Nu hjälper mig den av skickliga doktorer ordinerade hårdvaran mot alla nya attacker och strokesläng. Släng er i väggen säger jag och tar mina små gulliga saker med välbehag.

Men faror lurar förstås överallt både i kroppen och naturen – så här sjöng Vreeswijk vitsigt vist en gång när han hade koll på kollo:

Orig. bildtext... CORNELIS VREESWIJK 1969 Anm. Gitarrer

Ute i skogen finns baciller
Men min kompis han har piller
Som han köpt utav en ful typ
Och om man äter dom blir man en jättekul typ

Du som är osäker på om du är på trycket eller ej, alltså det rätta blodtrycket för dig – ta en livsbejakande test och kolla upp dig. Är allt bra så blir du ju bara extra glad. Annars välkommen in i pillerburken – är inte så tråkigt som du tror och då än mer glädje i dig gror!

Ta gärna hjälp av ”en fin typ” doktor eller annan testare som garanterat gör dig till en jättekul typ och bryr sig om dig och dina värden innan du själv känner dig värdelös. Det kan kanske räcka med lite ändrade kostvanor och/eller motion. Börja i alla fall att riktigt ärligt lyssna på din kropp – den brukar aldrig ljuga.

Och min bäste kompis Tage
Han har en liten fickkniv inuti sin mage

Honom ska dom operera
Ja, nu vet jag inge mera
blodtryck hjärtebild

Foto: http://www.mabra.com/sa-paverkar-ditt-blodtryck-i-dag-din-halsa-i-framtiden/

Kram och kyss och hjärtligt tack sen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *