Rikligt och riktig snö i alla sköna riktningar!

Nu är det vinter och fötterna slinter under snön, jag två gånger hittills har jag tappat fotfästet på mina rätt lugna promenader, vips så har jag legat där närmare det vita än vad jag hade väntat mig. Trots vacker belysning så uppåt väggarna på min väg.

IMG_9698

Foto: Glada Gotland

Okej, lite ont gjorde det, men alla kroppsdelar klarade sig och jag blev väl mest förvånad – men långt ifrån förbannad, för jag tycker ju det är så vackert och användbart med det vita. Ballt med vitt kallt!

Går förbi Nordergravar och minns alla mysiga stunder när jag själv fick fart under rumpan, gärna med tefatet i plåt, så skitkallt om baken men rena raketfarten! Ser moderna barn med moderna plastbitar, förhoppningsvis varmare om skinkorna.

Tefat i plåt

Träffar äldre man som minns mer eller längre tillbaka än vad jag kan, ja han var ung under krigsåren och dååå var det vinter. Kallt som fasiken, blåst och höga drivor på de små sockenvägarna som skulle hållas öppna.

Tunga snöskovlar – ja de lätta aluminium-modellerna var ännu inte uppfunna. Hästar med träplogar. Fast mest hårt kallt jobb med handkraft. Liksom i en film av Astrid Lindgren i mörkaste kallaste Småland – fast värre och på riktigt här mitt på ön! Och inte EN gång, utan gång på gång. Tuff vinter även då!

Så idag när vi ser snön falla med stora flingor utanför hans fönster gillar han inte det han ser – han vill inte ha mer – men jag vet att han fortfarande klarar av både flingor och drivor med sin rutin och vilja att hålla öppet utanför sin dörr, på sin gård – det har han alltid gjort!

Idag fixar de stora dieseldrivna snöplogarna vägarna snabbt så dom behöver han inte tänka på – skönt när 89-års gubben nu vill köra till affären och handla. Försiktigt med ägg under gaspedalen 😉

Träffar fler som kanske inte älskar snön – och jag undrar i min barnsliga förtjusning, varför inte då då!? Det är  väl det som är mening med våra fyra årstider att få lite av varje.

Just nu i staden vacker vägvisare mot snön… som ju ligger där villigt vitt i alla väderstreck!

IMG_9694

Foto: Glada Gotland

Tänk dig att ständigt ha sol, varmt och kunna bada i svett eller poolen, bara is i drinken, usch va insnöat och tråkigt. Inte ett dugg upphetsande. Fast det är klart med en SNOWBALL sitter det mesta coolt även vid långa heta temperaturer!

snowball drink

http://www.spisa.nu/3.10258/drink/snowball/

Härliga snön jag älskar den! Hur äggande som helst! 

När staden snöat över
och gården blivit vit
då vet du att jag drömmer
jag drömmer dig hit

när all snö dör
och gården blivit kall
då vet du att jag drömmer
för det är snö
det är som moln överallt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *