Kusin Björn firade Saint Patrick – fast knappast ensam!

Här följer som utlovat i tisdags 17 mars– en rapport från Irland och hur de firar sin Nationaldag där. Det är kusin Björn Nilsson som numera bor där året om, efter lite EU-utflykter, som vi kanske får återkomma till. Nu gäller det firarrollen med Saint Patrick!

Björn som Sankt Patrick

Cork igenkorkat på St Patrick’s day. 65,000 människor kom för att titta på paraden och det är tydligen den bästa siffran på nio år.

Det är hälften av Corks befolkning, så inte alls dåligt. Det perfekta marsvädret bidrog väl till uppslutningen och den allmänna yran. Mycket i paraden var kulturella-historiska inslag som är svåra att fatta för en ”Blow-in” (utböling) som jag, men man kan ju alltid använda sin egen fantasi.

Det var 3.000 deltagare i paraden… 

[slideshow]

Björn SPD 1

Björn spd 2

Björn spd 3

Björn spd 6

Björn spd 7

Björn spd 8

björn spd 9

björn spd 11

björn spd 12

 

björn spd 13

[/slideshow]

…med mer än 60 grupper så det tog några timmar. 

[slideshow]

björn mer spd 2

björn mer spd 3

björn mer spd 5

björn mer spd 4

björn mer spd 6

björn mer spd 8

björn mer spd 9

björn mer spd 7

[/slideshow]

Efter paraden så gick vi runt och insöp atmosfären på gator och gränder. Cork har en ganska liten men mysig kärna, så allt är inom gångavstånd. Rundan förgylldes med en hel del mat från alla stånden, med lokal och långväga ingredienser. Finns en hel del god korv på irland faktiskt, det tror man inte men det är absolut sant.

Efter promenad så blev det Pub med musik. Vi gick på puben ”The Crane Lane” där Woody Pines & Band spelade. De var jäkligt bra. Det var faktiskt så att det spratt till lite i kroppen. Woody Pine är tydligen lite känd men för mig så var han en ny bekantskap.

Björn woody pines

http://www.cranelanetheatre.ie/live-music/woody-pines-band/

Tyvärr, under tiden så fick jag ett samtal från en vän som lite oväntat behövde en bilskjuts, så vi var tvungna att avsluta firandet efter ett par sånger så här tar musiken slut och verkligheten vid. Men en sak är säker, nästa år så blir det Paddys day igen och då jädrar anamma…

Thank you very much Björn för samtliga foton samt inbjudan till nästa Saint Patricks Day – you can count me in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *