Mannen med sammetsrösten sjunger för mig på café!

Många gånger har jag sett det på min väg in eller ut genom Österport. Det lilla gula huset precis vid muren med skylten Bokcaféet Porten

Varför jag nu inte tagit mig tid att kliva in och kolla in sortiment samt hur en kopp fika och en macka smakar är för mig ett mysterium!?

Kanske har jag haft en förutfattad mening om att jag skulle bli överöst med dagens bibelord eller liknande – men det som möter mig är mysiga människor bakom disken, andra dito gäster, en god samling litteratur, trevliga kort, en back med andliga sånger på vinyl. Mer modernare nyare musik på CD med mera.

Så då det inre rummet med konstutställningar som olika utställare får sätta upp på väggarna – samt då servering av paj, bullar, kakor med mera sött.  Jag rekommenderar dock mackan som görs direkt, färskt och fint. Välj på ljust eller mörkt bröd. Smakar ljuvligt. Prisvärt.

Här finns också dagstidningar samt andra skrifter att bläddra i och om vädret så tillåter så kan du bli en del av Visby Ringmur på den mycket mysiga uteplatsen.

Personalen är glad & vänlig och du känner som om du kommit hem till nån rar släkting som bjudit in dig – men naturligtvis betalar jag gärna 40 kronor för denna mysstund.

Det blev en hel del besök under förra året då jag kunde se en ung sork födas i en krubba. Nu på nya året så sjöng mannen med sammetsröst för mig och jag kände att jag hittat mitt fina fik och jag faller in i Cohenkören och sjunger ut ett skönt

Halleluja! 

[slideshow]

IMG_4150

IMG_4152

IMG_3848

IMG_3850

IMG_3843

IMG_3840

IMG_3845

IMG_4144

[/slideshow]

 http://www.visbymissionsforsamling.se/visbymissionsforsamling/extern/bokkafeet-porten.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *