Violet glad i sin blåa himmel!

En promenad kring ringmuren ger mig sån glädje och ständigt lär jag mig nåt nytt av det gamla. Gammal eller gammalt förresten – vet du hur länge träbron från Östergravar in genom Dalmansporten har funnits!?

Den byggdes först 2002 men redan 1977 tog Violet Bergdahl, dåvarande politiker för Moderaterna i Gotlands kommun, initiativet. Hon hann dock aldrig få se denna praktiska och väl passande passage i verkligheten eftersom hon gick bort 1987.

Men idag är nog hon mycket glad i sin blåa himmel och så även alla vi andra som på bron vandrar – för nu är den helt nylagd. Fräscht fint trä är på plats. Vet inte vilken ”träskalle” till politiker eller medarbetare inom regionen vi skall tacka denna gång – men gott tåga och virke i de personerna är det i alla fall!

Förr innan bron så fick du ta dig ner i skyttegraven per stentrappor där vi ännu kan se stegen från säkert två olika århundraden – om inte mer. Här får gärna historiker uppdatera mig – men visst är det fantastiskt att tänka på hur många fötter, fientliga och vänliga, som rört sig här mellan stad och land!

Mina fötter fortsatte en bit in på Klinten och där går det att njuta av diplomerade hus – fint kring mur och fasaderna.  Tror fasen att de ligger i som bara den där – annars får de väl stå vid skampålen. Förresten så vet jag några fastighetsägare som kanske skulle sätta lite fart med sin eget ogräs samt fasadförfining om denna gamla metod åter kom i bruk… rappa på bara!

[slideshow]

IMG_4131

IMG_4128

IMG_4134

IMG_4124

IMG_4125

IMG_4118

[/slideshow]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *