Mer smak på restaurangnamnen! (Del 3/3)

Goda Glada Gotland fortsätter tålmodigt att smaka på fler namn på en del Visbyrestauranger, här har du dock sista delen 3/3 där jag betygsätter själva namnvalet – hur smakar det på ditt tungomål!?

Hur många ruter får de mån tro!? ♦♦♦♦♦ (max 5 ♦) Det finns så klart fler matställen att njuta eller tjuta över  – både här i stan och ute på landet men det får bli en annan historia.

Internazionale

Strax utanför Österport så ligger restaurangen som på nåt härligt sätt sammanfattar mötet med de mer klassiska namnen som jag avhandlat lite i del 1 & 2 av denna serie. Nu finns mer mångfald i namnvalen i det nya som sker i form av glada härliga ärliga ägare och spännande smakfulla menyer.

Jo, Glada Gotland gillar och är FÖR mångfald dessutom känner jag härliga V som äger detta ställe – men betyget blir botten, allt med nazi i ger mig rysningar även om Vicky´s husman och hennes gäster ger mysningar!

Namnval Internazionale betyg: ♦ (kanske överreagerar jag men hade det inte räckt att kalla stället Taverna kort och gott grekiskt!)

IMG_4325

IMG_4324

Lite längre österut ligger Asien åtminstone finns där asiatiskt käk en trappa upp hos

Ching Chong

Namnet brukar användas när du skall skoja till med det kinesiska språket – och visst kan det väl var ett härligt sätt att reta aptiten på – dessutom finns en fin västerländsk ragtimetolking i musikvärlden där texten vackert går:

”Ching, Chong, Oh Mister Ching Chong,
You are the king of Chinatown
Ching Chong, I love your sing-song,
When you have turned the lights all down.”

Namnval Ching Chong betyg: ♦♦♦♦♦ (här är jag inte pinnig – full pott och ett namnklingande kompslag på min gong gong)

IMG_4201

Söderut så ser jag en flod forsa fram fort:

Tigris 

Solig skylt lovar både det ena och andra som inte går att missa – jo de har pizza. Undrar dock om jag kan få potatis eller pasta till min biff… eller är det ”bara”…

 Tig ris!

Namnval Tigris betyg: ♦♦♦ (låter inte så aptitretande i mina öron men är populär och fint att den finns där när hungrig färd söderut skall tas)

IMG_4212

Sist ut i denna avsmakning av namn så kommer ett färskt nytillskott som ligger i början av Adelsgatan, innanför Söderport.

Lajka 

Här är det nyöppnad Bistro med lunch, delikatessbutik samt vinbar (när alkoholtillståndet nu är uppkorkat).

Namnval Lajka betyg: ♦♦♦♦♦ (svårt att inte like(a) – ligger lätt i munnen och i tiden från diverse uttryck i modernt mobilspråk med mera)

Lajka

Lajka var också namnet på en sovjetisk hund som blev ett av de första försöksdjuren att sändas ut i yttre rymden… bara inte hon landar på tallriken. Då blir det skäll! Annars Vov!

Lajka logo

Med denna kniv & gaffel, lånad av Lajka, så sätter Glada Gotland punkt för serien 3/3 som försökt spegla namnvalen på några av Visbys restauranger. Ber att få återkomma med andra nedslag och till och med eventuella provsmak av maten – då kanske betygen blir annorlunda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *