Sjutton (17) orsaker!

Revysugen Glada Gotland medarbetare tog mod till sig att åka mot rena vilda västern!

IMG_4383

Fann fort minst 17 (sjutton) orsaker att du skall våga göra lika – ja att spänna ut smilbandet live är fasen så gott att få göra. En rond på Rondo eller rodeon – som årets variant lätt kan kallas är:

 1. Börjar förstås med liten kö för att hänga in jackan – drog vinstnumret 017 – det här börjar bra även om en del av mig nu hänger och slänger i vestibulen.
 2. Kom och köp program – tveksamt när män i glansiga silverkavajer lockar – ser dyrt ut – jo, hela 3 spänn över budgeten , ja du fattar, plenty twenty fick jag punga ut! Men mycket läsning och snygga lyckoidolbilder i form av rättvända hästskor bringar tur, hoppla jag är på G!
 3. Godis är gott – fasen också att jag är inne i en fasteperiod – men känner att jag har taskig andedräkt – ett klassisk ask Viol räddar situationen. Doftar nu gott och ser ut som en lycklig blomma!
 4. På plats i salongen – fina platser – ser hela scenen i närbild! Börjar direkt speja efter orkestern. Ja om du får syn på dem så utlovas generös Reward of 250,000 dollar. Fick syn på de fyra efterlysta och hörde dem skramla runt… men där lovades det tunt. Inte fasen fick jag nån belöning…förutom gallopernade rytmer förstås. Hoppla igen… nu är jag på G-dur!IMG_4391
 5. Ridån går upp, ljusterapin kan börja – har det skakats fram några nyheter mån tro eller är det ptroooo från början!?
 6. Men när självaste Dolly Parton är med i takten så tar hela ensemblen makten, nu är jag vare sig tröstlös eller bröstlös.
 7. Skämt och oförskämt kommer nu och går – till och med grönsaker och frukt gör att ibland är klorofyll och komik-kombination rätt svår.
 8. Då sitter Bittis så Fåröfagert å sjunger smäktande om Färistars Förfall, det får mig på fall ”De jär de bäste såvitt jag kan se”
 9. Paus – förköpt fika med bulle & bondkaka låter sig välbehövligt smaka – fort försvann fastan i lustan!
 10. Akt 2 och det är sannerligen inte lätt att bo på en ö med så många beslut så till och med manus ständigt måste ökas ut – men här blir de lätt att hitta!
 11. Grekisk folkmusik upp på det – om en båt som aldrig kom – och kanske ett löfte som på Västerviksvågen smet!?
 12. Så får vi bekanta oss med aktuella beslut och trots att det är revy så verkar det vara verklighet – precis som revymakarna tog ett äkta ”klokt” beslut krångelfrtitt (?) resolut!
 13. Några positiva busvisslingar från publiken – andra vackra visslingar från gänget på scen – kändes riktigt gott och glatt i hela magtrakten! Puss på er!
 14. Tappar inte sugen även om sugen gjorde det.
 15. Modern rörlig teknik ramar in händelserna på scenen och fonden får snabbt aktivt liv med passande för stunden motiv.
 16. Redan slut, ja egentligen gick väl inget fel men kanske mer galopp och ystra frustande russ än tyst konstigt farande fordon på el.
 17. Sjutton också – ridån går ner – så tack alla inblandade för att ni fångar in det lustiga ljuset så det kommer alla oss ö-bor, som ibland får leva i mörker, till del!

PS: Bästa annonsen från sponsorerna i det digra programmet – ja ett klipp från ”En riktig bygghandel”! Passa på att hela 17% rabatt få!

IMG_4388

 http://www.gotlandsrevyn.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *