Musik till uppläsning av poesi.

Zai Baba eller Simon Jacobsson berättar för Glada Gotland att han nu sänt ut pressreleasen  för ”Smilande skinn spänner tigermusklerna” och att han är mycket glad över detta projekt.

Naturligtvis vill GG vara med att sprida denna glädje och lägger här in det under kategorin Nöjön för att visa vilken fantastisk bredd och skaparkraft i olika genrer det finns här på vår ö. Zai Baba säger själv så här:

Zai Ba

Mötet mellan ljudkonstnärer, musiker & poeter har för mig, som uppåtsträvande producent varit väldigt utvecklande. Jag har dragit mig för samarbeten tidigare för att jag inte varit trygg i mitt eget låtskrivande. Nu har jag min stil och min process så jag behöver inte oroa mig för det mer! Det är en befrielse, nu kan jag göra sånt här istället/också.

Projektet föddes ur en idé om att göra musik till uppläsning av poesi. Jag pratade med Viktoria Klint och sedan föddes ”Signalsubstanserna” och jag tonsatte hennes uppläsning av texten ”Fallet mellan midnatt och gryning”. Jag gillade tanken av att hålla musiken flytande, utan statisk rytm.

Efter det så blev jag inspirerad till att ha en text som utgångspunkt, jag ville ta en redan färdig dikt och göra en låt av det. Då tog jag kontakt med Anette Blomberg och valde ut hennes dikt ”Mitt Heroin”. Skrev klart en akustisk demo och skickade till sångerskan Lisa Engström som sedan kom och gjorde sångpålägg.

Sedan tänkte jag, att vad är nästa steg? Kontaktade då poeten/musikern/ljudkonstnären Christer Boberg och vi spånade lite sedan skickade han två idéer, som jag då förverkligade ytterligare. Först gjorde jag klart ”Protesen” sedan fick jag hjälp utav Pontus Wretling med gitarr på spåret ”Poesin”.

Mitt helt egna spår ”Hur skulle det vara om du använde din hjärna någon gång?” är en del av de experimentella projekten jag gör med jämna mellanrum.

Zai Baba smilande

http://www.youtube.com/playlist?list=PLn4JpGjZg4JqL1GX7pRMfu5qYwHKZzLMU

1. Zai Baba – Hur skulle det vara om du använde din hjärna nån gång?
2. Zai Baba & Christer Boberg – Protesen
3. Signalsubstanserna (Zai Baba & Viktoria Klint) – Fallet mellan midnatt och gryning
4. Zai Baba & Anette Blomberg (feat. Lisa Engström) – Mitt heroin
5. Zai Baba & Christer Boberg (feat. Pontus Wretling) – Poesin

Läs mer om Zai Baba  och hans musikprojekt på Facebook här:

https://www.facebook.com/zaibabaofficial?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *