Gott om Jazzgossar på stan!

Du som minns Karl Gerhard som gjorde svensk revytext, Jazzgossen, till en dansk melodi redan 1922 som blev något av en signaturmelodi år denna ordmästare till artist. Här med på samlings LP med originalinspelningar från åren 1947 – 1954

Jazzgossen Karl G

Magnus Uggla, en modern dito, gjorde en hyllning åt Karl G med en nyinspelning av melodin i lite mer tempo 1977 på den här ”odödliga” plattan med väldigt vis och vitsig titel:

Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt

Texten i Jazzgossen driver med en effeminerad typ av moderiktiga och sysslolösa unga män samtidigt som den tar fasta på att begreppet ”jazz” detta år (1922) fick sitt verkliga genomslag som modeord i svenskan.

Speciellt sysslolösa är nu inte de män, eller gossar, som rullar in på scen ikväll på Kulturföreningen Roxys Säsongspremiär för Jazzklubben som sker som vanligt på Munken i afton den 12 februari kl. 20 (öppet från 18).

Krister Jonsson deluxe

Här hittar du mer om KRISTER JONSSON DELUXE vad de kan tänkas ha med i bagaget, nåt moderiktigt eller nåt riktigt jazzigt tidlöst!?

http://www.kfroxy.se/2015/02/12-februari-krister-jonsson-de-luxe-jazzklubbens-sasongspremiar/

Fler Jazziga gossar, eller kanske mogna män, som trumpetar ut att det handlar om ”Gladjazz” håller till titt som tätt på Best Western Strand Hotel.

IMG_4473

Så visst är det härligt Jazzigt hålligång på byn – hur nu gossarna och gubbarna rör sig på scen får du kolla in själv – så här avslutade i alla fall Gerhard sin melodi:

Han på höga klackar trippar,
som jazzexpert,
och i små synkoper vippar,
hans lilla stjärt.
Och i små synkoper vippar,
hans lilla stjärt.
Wäh! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *