Mystik & malt i maj = Visby Puborientering

Jaha, så var jag då anmäld till puborientering, tack var min hurtiga kamrat Håkan som då ständigt skall visa sig på styva linan i diverse tungt komplicerade svettiga idrottsutövningar och tvekar verkligen inte att  gärna kasta sig ut på riktigt hal is.

Håkan hockey

Foto: Mattias Karlsson. Håkan regementsenligt klädd i kycklinggult under påskpucksbatalj och susp tillsammans med tuffa tuppkammade polare.

Nu har ju Mr. Lagerqvist även god rutin från än finare salonger där diverse bardiskar hållit för härligt häng som har serverat den Irländska mörka sportdrycken som han så innerligt håller kär – Cheers!

Håkan L Guinness

Foto: Victor Karlsson. Med så här många sugrör lär Herr Lageqvist knappast tappa… sugen!!

Att han nu vill ha med även mig beror säkert på att jag är som alltid i naturlig fin form men när det gäller just orientering så har jag aldrig fattat kompassen och som de flesta vet (utom kanske då Håkan förstås) tagit fasta på kompissen.

Dessutom har jag ju tappert tränat i Bayern i äkta Lederhosen under otaliga Oktoberfesttillfällen och lär kunna tillföra ett å annat muntligt ”P r o s i t” vid eventuell tysk minut!

Oktoberfestutrustning 011

Foto: Glada Gotland – här vilar Oktoberfestklädseln upp sig på skön torr säng efter en hård omgång i mycket blött Münchentält

Nu gäller det dock Puborientering på hemmaplan i Visby och där kanske jag kan göra en socialt sportig insats eftersom vid min mogna ålder så har faktiskt de flesta av stadens pubar haft äran och haft mig på besök nån gång tidigare.

Och att hitta TILL krogen har ju alltid varit lätt – kanske ibland svårare att hitta vägen och viljan att gå därifrån. Tur att 03 gäller numera eftersom piggheten på sena sköna kulturnätter bara ökar med åldern 😉

Vad är nu Visby Puborientering för påhitt!?

Det visar sig vara fjärde året som detta kluriga arrangemang skall glädja och förvilla deltagarna… ja hör här:

Två och två tar man sig runt på en bana, gömd i ledtrådar. Man dricker varsin öl när man funnit kontrollerna, man löser kluriga frågor allt medan sinnet blir mer fördunklad av maltets och desperationens kraft. Bäst tid och mest rätt vinner. Alla har roligt!

Första pris:
Ära och berömmelse samt det hedervärda uppdraget att arrangera nästa års tävling!

Att anordna tävlingar och vara lekledare är ju alltid roligt – så det är klart att laget ”Två stora och starka” kommer att ta för sig – blyga är vi icke, men ibland kan vi väl ha otur som bara den när vi tänker – speciellt om ledtrådarna är för (öl)skumma!

Läs gärna mer om Visby Puborientering 2015 här:

https://www.facebook.com/events/1653849264847139/

Visby puborientering

Foto: Gammal lagrad logo – men färsk öl anno 2015 väntar och törsten är på topp – måtte vi inte gå vilse 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *