Jesus får gärna… fortsätta vara en rockstjärna!

Jag kan inte påstå att jag personligen är starkt religiös och ber till högre makter – men respekterar naturligtvis de nära och kära som nu hittat sin tro och sin Jesus. De ser säkert nåt som jag inte ser, eller hör. Och det är väl Gud så fint. Jag ser annat som jag njuter och delar av mig med… utan motprestation.

Nåt jag hörde i början på 70-talet var dock hela berättelsen så skönt framsjungen med bland andra Ian Gillan som Jesus Christ, Murray Head som Judas Iscariot och Yvonne Elliman som Mary Magdalene med flera fina artister.

Jesus Christ Superstar Rock Opera en LP dubbelplatta som jag gärna dammar av och spelar på riktigt hög volym idag samt faktiskt då och då. Den är riktigt härlig tycker jag.

IMG_5498

Översättningar och andra versioner har ju gjorts även här i Sverige med då Ola Salo som J – men jag nöjer mig med denna original vinylversion som jag faktiskt har lite kär. Tack syster C som sparat den till mig! Halleluja!  Gillar ju gungande rock och då kan även dessa spår sitta himmelskt skönt.

Däremot så finns det så många av kyrkans moderna folk, även här i nära förvirrade församlingarna och förgiftade stift som gör att jag lätt kan falla in i apostlakören och undra:

What’s the buzz
Tell me what’s a-happening

I dag lämpligt på Kristi himmelsfärds dag den 14 maj 2015 så låter jag hela Jesus Christ Superstar av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice finnas tillgängligt här för dig att lyssna – albumet berättar på ett ”rockigt” sätt om Jesus sista vecka i livet. Jag tror på musiken!

”Everything’s Alright” Mary Magdalene:

Try not to get worried, try not to turn on to
Problems that upset you oh don’t you know
Everything’s alright yes everything’s fine
And we want you to sleep well tonight
Let the world turn without you tonight
If we try we’ll get by so forget all about us tonight

IMG_5503

Skivetikett: MCA Records MKPS 2012 (1970) som du kanske ser på innerpåsen är den gjord i England på The Decca Record Co. Ltd.

IMG_5504

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *