Nougat Français est bon!

Sannerligen hemskt med dessa hot i världsbilden just nu. Jag kommer naturligtvis inte försöka skoja bort det men om dessa hot kommer påverka mig i hat mot mina snälla medmänniskor är föga troligt – jag kommer att se till att det goda fortsätter i stället.

Och mycket fransk är gott – blev så glad när jag lämnade in min lilla spelrad i den lokala kiosken igår och fick se dessa nougater ligga lockande på disken. Det är klart att några fick följa med mig hem.

IMG_9075

Nougat Français est bon!

Du som nu vill pyssla själv och göra den kommande julen extra franskt söt– följ gärna Leila och gör så här:

fransk nougat

http://www.leila.se/fransk-nougat/recept/julbak/index1,21.htm?id=3657

Enligt Wikipedia så är Fransk Nougat detta:

Nougat, (av nucatum, tillredning av nötter) en konfektvara som bland annat består av socker, matfett och nöttereller mandel. Nougat används bland annat i bakverk och som fyllning i chokladkonfekt och glass.

Den tillverkades först i Provence av ljus honung, som blandades med vit och grön mandel eller pistaschmandel, hopkokades till rätt konsistens och beströddes med fint mjöl.

Detta är vit nougat som även kallats Marseillenougateller Montélimarnougat. Lägger man mandeln i karamelliserat socker, får man brun nougat. Nougat kan göras ”hård” eller ”mjuk”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *