On the right side of the road!

Så har vi då klarat av premiärturen för Hop Shed Beerbus och trots en engelsman vid ratten så befann vi oss hela tiden on the right side of the road!

IMG_8071

Foto: Hop Shed Beerbus går till öl-land… fast på Gotland! 

Initiativtagaren till det hela är Rob Bough ursprungligen från Australien men har varit här på ön i ölens och matens tjänst cirka 10 år nu och i kombination med allt annat han hittar på så har denna typ av bussturer legat och lurat i idébanken – nu var det dags!

Själv så brygger han  with som beerloving friends ett antal experimentöl i en friggebod (!) därav namnet Hop Shed som väl på svenska blir Humle Skjul!

Hop shed vakande öga

Foto: Rob har ett  vaket vakande öga även på den egna produktionen!

Nu gick lördagens beertour dock till allt annat än skjul även om vissa av sorterna vi nu fick prova görs i väldigt liten, men ack så god skala.

First stop på Barlingbo Bryggeri på Stafva Gård där numera puttrar öl i tankarna där det tidigare var mjölkproduktion.

Nu samsas ett antal företag här i lokalerna men vi var ju här för ölen och fick en grundligt trevlig rundtur samt guidning av Janne Nordstedt, han hade en rätt så varma hand!

IMG_8077

Foto: Janne mötte oss med varm hand i Barlingbo Bryggeri

Förutom diverse öl-historia så fick vi nu provsmaka för dagen färska produkter – ja en till och med ej ännu släppt på marknaden – ett  färskt säsongsbrygd vid namn ”Slåttarn”.

IMG_8087

Foto: Färskare än så här blir det inte…  säsongsölet släpps på Systembolaget i dagarna!

Vi fick hålla till  stående i bryggerilokalen och trots lite pip och kluck från anläggningen så gick informationen fram och en 4 olika sorter i sortimentet hanns med innan bussen styrde mot stan.

På Sankt Hansgatan fick vi raskt förflytta oss till källaren där Truls på Gotlands Bryggeri lät oss sitta skönt i den härliga puben och gav oss fortsatt värdefull kunskap om ölens huvudingredienser: vatten, malt, humle och jäst.

IMG_8100

Foto: Truls kollar in bristvaran humle som han gärna vill ha mer lokalt odlat av.

Succén och storsäljaren för dagen är Sleepy Bulldog Pale Ale och vi fick förutom även den äkta hundhistorien en utmärkt vägledning av Truls bland alla möjliga och omöjliga ölsorter som finns – med öppet sinne och kran är det lätt att hitta sin egen favorit!

Sist men inte minst så gick några av oss till den närliggande Black Sheep Arms där vi provade ytterligare lite sorter samt en enorm stor och riktigt god hamburgare gjord på lammkött… bääääääääääääääääääätre dag i ölens tecken får du leta efter!

IMG_8107

Cheers!

Håll ögonen öppna och haka på kommande bussturer – proffsigt, personligt & trevligt ordnat och visst släcks törsten gott samt så öppnas din kunskapsbank på för nyttigheter och nyheter. Våga prova dig fram till DIN favorit!

Yes, thank you!

Smaklökarna lever upp när du märker att så goda och olika variationer det finns i det gamla anrika, nu mysigt småskaliga men vågat moderna bryggerihantverket!

This is your friendly busdriver, Steve!

Chaufför hop shed

http://hopshedbrewery.se/beer%20bus.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *