Rullande rabatt skapar grönskande glädje dit du går!

Glada Gotland testar den blomstrande gotländska

Skåttkärren*!

Nu står det två stycken vackert blommande skottkärror (*skåttkärre på gutamål) utanför turistbyrån på Donnersplats i Visby.

IMG_6210

Ja åtminstone stod de där när jag var på besök idag på tisdagsmorgonen, för det är ju meningen att du skall kunna rulla iväg dem dit du går.

Jag testar och visst känns de lite extra regntunga just nu – men vackert och en utmärkt idé att kunna sprida lite glädje på platser som nu kanske inte har så mycket grönt dit du nu vill rulla dem.

IMG_6221

Dagens testchaufför var rätt så blöt i håret – i övrigt hoppas jag dessa kärror nu förs fram försiktigt, bara med klorofyllan fast ej på fyllan. Men det är väl samma regler  samt vett i trafiken som gäller med ett hjul, liksom två eller fyrhjuliga fordon.

Hej på dig själv du skåttkärre där!

IMG_6215

Jag önskar dig en härligt spännande sommar med turer både hit och dit... se till att ta tag och testa du med och överraska nån som behöver ett lass skitfina blomster!

Den stora cementtunga krukan i bakgrunden lär nog kolla lite avundsjuk när hans enhjuliga kamrater får följa med ut på stan med rullande blomsterspridning!

IMG_6212

Tack till idémakarna vid Region Gotland som kommit på detta – sånt gör en extra glad, kan ju nästan tro att det är självaste Trädgårdstomten som varit i farten med denna present…

God Hjul på er alla!

PSSSST: Du som vill ha fakta om detta som beskrivs som ”Årets Happening” läs gärna här:

http://gotland.se/86089

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *