Säg Cheez please… i alla fall på torsdag!

Varje dag är väl i sig värt att fira – men visst blir det lite extra festligt om det inte ”bara” är en namnsdag och/eller födelsedag… eller bröllopsdag etcetera som skall firas utan dessutom en riktigt speciell dag.

Vi har ju nyligen avverkat Fettisdagen där det frossades på bullar alternativ nymodigheten wraps med en massa grädde och lite annan massa innehåll.

Nu skall vi dock fritt få frossa på Cheez Doodles, ja det är Ostbågens dag på torsdag den 5 mars.

IMG_4571

Egentligen så säger jag faktiskt: OSTKROKAR – men det är inget att haka upp sig på, bara glupskt trycka i sig! Gjorde faktiskt så i en smaktest av de näringsrika (?) krokarna i hemköpt Maxpåse (nästan ett halv kilo – det är många små lätta krokar det!!)  som jag ju trodde skulle räcka ända fram till den stora dagen.

Pyttsan heller de tog snabbt slut – men inte fasen har jag tagit någon skada av det – ser ut som vanligt kring magen, speciellt i ostlig riktning, men mitt tangentbord här i Glada Gotland kreativa rummet var mer än lovligt smuligt och kladdigt! Fy på mig!

De sprider sig och lämnar även ljuvlig doft efter sig vilken är svårt att förneka när du blir ertappad med att ha tryckt i dig så många maxigram mumsigt mulande krokiga gulsaker. Men att bli avslöjad med denna välsmakande påse i sin hand är väl ingen skam säger stolt och glad snackpåse!

IMG_4574

Fakta Cheez Doodles:

Majsmjöl, solrosolja, ostpulver, (ost, färgämne E 160a, E 160c, mjölkpulver, salt, potatisstärkelse, druvsocker) Låter det lockande? Jag säger artigt:

Cheez please!

Ursprungligen från New York och ”uppfanns” där i början på 1960-talet – kom till Sverige 1968 – här kan du läsa lite mer om Mr. Morrie Yohai mannen bakom det krökta ostgoda!

Morrie

Avdelning fria fantasier:

Tänk om min käraste  delade min ostkrokspassion och ger mig en härligt fulländad överraskning nu på torsdag – för jag blir glad av bad också och kommer förstås att omedlbums hoppa & ligga i tills jag kroknar!

Ostkrokar i badkar

One thought on “Säg Cheez please… i alla fall på torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *