Sliteglädje!

Glada Gotland fortsätter att ”kritiskt granska”, läs glo glatt i gotländsk media! Här en rykande färsk produkt som visar att bredden på ön är fantastisk och för en Visbysork så förstår jag stoltheten i Slite efter att ha fått den serverad så här fint på kartan!

Efter just läst i tidningen om Slite med omnejd så får jag en hel del Sliteglädje, ja till och med Snickarglädje trots att jag själv har tummen mitt i handen – bokstavligt talat!

Det har inte den glada snickaren på omslaget – han ler och det blir väldigt personligt så det smittar av sig i hela bladet att få följa med dessa blandade skickliga hantverkare som bor och verkar i Slitetrakten. Arga snickaren på TV kan slänga sig i väggen!

Slitetidningen-nr4-1

Temat i år är just hantverk och oj vad Slite Utveckling AB har varit flitiga och trots kanske ovanan att göra en tidning så har de verkligen fått ihop en mycket läsvärt innehåll. Så jag säger:

Hallå där Stina Lindholm…

…som just kommit ut med Slite Tidningen en riktigt trevlig tidning tycker jag – hur känns det?

Hej hej, det känns bra, när man fullföljt ett projekt och just detta är lite kul för vi har jobbat ”upp” tidningen tycker jag!

Stina Lindholm

Temat är ju hantverk och ni har gläntat på dörren till olika hantverksföretag runt om på orten – hade du själv en aning att det var så många och brett när du började skriva?

Jag vet att här finns många fler till och med… men alla fick inte plats denna gång.

Är det du själv som skrivit alla reportage i tidningen?

Vi är en redaktion med två medarbetare, jag och Mait Juhlin- vi skriver, och sedan tar vi emot reportage om det kul och intressant. Som till exempel från Gunnar Sillen och Tora Lindström i senaste numret.

Och vem har tagit alla fina foton?

Där det inte står fotograf är det oftast jag.

Förresten – vem är den är den härligt glada snickaren på framsidan?

Snickaren heter Lars-Inge och har Ahlströms Snickeri i Slite

Det är varvat med personliga porträtt och fina fakta samt tips till läsarna – vad det en medveten satsning och tanke att det skulle bli så?

Upplägget är viktigt, att alla hittar något läsbart, och den personliga reflektionen är viktig. Personporträtt, fakta, historia, och lite humor är nog ledord i sammanhanget.

Var och hur delas Slite tidningen ut – och de som nu kanske inte fått men vill ha ett nummer hur gör dom?

Vi har delat ut den på norra Gotland till alla hushåll. Det tycker vi är viktigt. Tidigare gick den som bilaga i dagspressen och det har inte alla. På bibliotek, Ica, Konsum, runt om i Slite samt flygplatsen, turistbyrån etcetera. Där skall den finnas. Nya tidningsställ är på intågande som tydligt visar tidningen.

Finns det möjlighet att bläddra i den på nätet också?

sliteutveckling.se samt slite.nu finns den digitalt.

Hur mycket betyder denna tidning för Slites utveckling tror du?

Ja vi hoppas att tidningen skall locka människor att uppsöka orten, samt se det stora utbudet av företag och tjänster som erbjuds. Vi vill ju gärna utveckla den mer!

Önskvärt vore att fler fick tillgång till denna typen av tidning på till exempel båten. Nu är det några få tidningar som har monopol.

Slite utveckling

Formatet är också tilltalande samt layouten gör det lockande och lättläst – men smakar det så kostar det, har ni fått in för era utlägg genom annonsförsäljningen?

Tidningen finansieras med annonser, samt*… (se nedan) . Vår budget är inte så stor, men det går ihop. Detta nummer trots sitt lyft, blev billigare, totalt i tryck och distribution än de tidigare som var tidningspappersbilagor. Men visst är det ideellt arbete på redaktionen till viss del. Vi hoppas på ökat intresse för tidningen som marknadsförings kanal!

Finns andra pengar som stöd till denna satsning – eller är den självfinansierad?

*… ett bidrag på 10.000 kronor från Slite Intresseförening

Det här var ju nummer 4 – när kan vi vänta oss nästa nummer och hur ofta i framtiden är utgivningen tänkt?

Nästa nummer nästa vår! Tjockare, roligare och snyggare! Njae, denna är fin…

Sist men inte minst så är ju den riktigt trevligt animerade Slitekartan i slutet på tidningen härligt gjord – skönt att slippa se Visby i centrum hela tiden – eller hur!?

…vi är faktiskt stolta! Visste inte för två år sedan att det var så roligt att göra lokaltidning!

Bästa Hälsningar Stina

IMG_5264

http://sliteutveckling.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *