Smoke ! Smoke ! Smoke !

Min morsa rökte… mycket och det hände att hon kunde skicka oss barn på uppdrag att köpa nya när paketet tog slut. Ja här var det fritt fram för små att göra ärende till de stora, inga som helst åldersbegränsningar hos din lokala livsmedelsbutik.

Det var Winner som gällde – vilket jäkla namn på dessa stinkande looserpinnar med ett tröstande filter att suga på för att förhindra det värsta !!

Men att hålla moral för sin mor det gjorde du som liten icke – då fick du smaka på piskkäppen. Ja så hårt var livet mot barn som moget  med ännu friska lungor högt vågade protestera.

Hursomhelst så att springa till affären gjorde jag gärna – någon form av belöning väntade väl !? Ja hade du otur så blev det beställning av kokkaffe samt tung påse potatis samtidigt. Klent bygd som jag är/var så var det tufft nog att släpa kilon dessa handelsmetrar.

Vilket kalas morsan skulle ha! Själv så älskade hon sitt kaffe som kom ur Vissel-Johanna.

Gärna då en cigg därtill. Kom på henne många gånger när hon stod där ensam ute i köket och gned fötterna mot varandra och sörplade på det svarta och sög på den vita.

Undrar vilken färg hon hade där inne i det vitala – men om detta kunde vi inte tala. Host ! Host !

Uppväxt med att vuxna i tid och otid rökte – varsomhelst – till och med i teverutan. Reklam-tv var ännu ej tillåtet – men deltagarna i olika shower, faktaprogram … ja överallt såg ju till att hålla röken helig.

Dessutom i veckotidningarna så var det känt folk som i friska storstadsannonser såg till att hålla intresset för saken brinnande. Precis som hos morsan – alltså med en god kopp kaffe därtill.

Tuffaste rökaren i min släkt, när det gäller cigaretter var i alla fall farfar Alex… han ville dock ha det filterfritt men kunde komplettera den långa King Size favoritsorten med ett trevligt gulnande munstycke ibland.

Har fler och mer av rökhistoria inom och utanför släkten att kunna rapportera, både pipa, cigarrer, cigariller. Dessutom snusmumrikar av olika sort.

Göteborgs Rape´ brände till exempel bort en hel del av skinnet på min överläpp. Då låg både Kålle & Ada risigt till länge på min favvoskala när det gällde roliga historier det kan jag löva.

Men allt är läkt och förlåtet samt att jag klarade mig personligen, trots frestelser, undan allt rykande rökande usch och nåt på asch ! 

Men ett riktigt äkta gott levande exempel på att rök är kul(t) är ju hos den så skönt rullande aldrig mossiga stenen, Keith!  

It´s only rök & roll and I like it !

Sensmoral på det !? Ähh lyssna på läromästaren i c-konsten Tex, det är aldrig försent 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *