Susanne tänker tävling – tillsammans!!

 

Tänk om vi skulle utlysa en tävling i hur vi skulle kunna spara pengar på Gotland. Tävlingsvillkor där alla idéer var tillåtna. Tillsammans med verkliga exempel, uträkningar och säkra källor.

Ingen Jante eller intern kommunkorruption eller outtalade ”pakter”. Utan en ärlig tävling i hur många miljoner vi skulle kunna tjäna på ett år genom att ta tag i olika saker. Ex Effektivisering av sophantering, städ, återvinning, beslutsgångar, smarta och mänskliga effektiviseringsidéer inom alla instanser på Gotland.

Folket i stort med företagare, tjänstemän, politiker, offentliga sektorn, ja vi alla. Vi sitter på så mycket erfarenhet i vårt dagliga faktiska arbete i hur vi ser att det skulle kunna bli ”så mycket bättre”. Tänk att ha målet att spara in upp till 500 Mkr / år. Bara genom att arbeta mer effektivt.

guld tårta

Jag träffar ju många ex företagare som själv gjort sina analyser och undersökningar till hur det skulle kunna bli bättre. Det är revolutionerande kostnadseffektiva idéer. Eller de tjänstemän jag känner som tydligt kan se hur vi skulle kunna arbeta på ett annat sätt för att inte ”blöda”. En tävling där vi vågar lyfta på det ”osynliga alldeles för hårt åsatta locket”.

Tävlingen måste dock utlysas av Region Gotland. Med temat:

Högt i tak och att våga berätta om sina tankar utan att ”grannen” på stolen bredvid blir arg.

Är det så, att vi alla människor på ön är extra rädda för att bli av med våra jobb, eftersom det bortom vägen bara finns ett hav och inte en ny plats att söka arbete på… Vi har inte det breda arbetsfältet som många andra i Sverige… Är det därför det blir så svårt allt.

Jag tror i alla fall det är en av orsakerna. I grunden är det enligt mig en fråga om rädslan att bli arbetslös. Å vad djupt allt blev… Från att ha varit en kul tävling… Så blev det så tungt allt…

Idéer, tankar & text: Sussanne Lijenberg  17  februari 2016

Susanne hemsida

http://www.susanneliljenberg.se/om-mig/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *