Puss på er alla Kissfans!

 

Just denna dag, den 18 februari 1974 , så kom ett debutalbum som gjorde stort intryck på många och bandet håller ställningarna än idag! Eller har fans som följt dem med eller utan smink samt olika blandade bandmedlemmar.

Kiss first gold album

Aktuell bemanning av debuterande original Kiss här är:

  • Gene Simmons – elbas/sång
  • Paul Stanley – gitarr/sång
  • Ace Frehley – gitarr/
  • Peter Criss – trummor/sång

Håkan Lagerqvist och hans stora passion för Kiss håller i sig, Glada Gotland har presenterat Mr Hookie, som han kallar sig ibland, tidigare och han har ju träffat bandet personligen vid diverse spelningar här i Sverige.

Mycket tungt och kärleksfullt från Håkans tunga!

När det gäller första plattan här så var det dock inte den första för Håkan, kanske fööör ung då 😉 men hans favorit låt då!?

Fan, det är svårt att välja. Många Kiss klassiker på denna platta. Om jag måste välja så blir det nog Deuce. Blev öppningsspår på Alive (1975). Lyssna på den versionen så förstår du varför

Tackar för tipset… då gör vi väl det då!

Nu på lördag den 20 februari sitter Håkan med många andra (73 stycken fyramannalag)  engagerade i Pop Olympic Games 2016 – det gäller att lyssna och tala om vem du hör men också att vara beredda på lite knepiga följdfrågor!

Det lär bli hett och härligt under kristallkronorna i den nya Popgisslokalen på Mellangatan där Donners Event ligger, och mycket eld och fyrverkerier var/är det ju även när Kiss uppträder. Passande låt på det*

*Firehouse skrevs av Paul Stanley när han fortfarande gick på High School. När låten spelas live används röda sirener på scenen och i slutet brukar Gene Simmons spruta eld. Det är än idag en av konsertens höjdpunkter. Firehouse har spelats live på alla turnéer… ( källa: Wikipedia)

Fireföljdfråga: – vem lät brandlarmet låta på låten!?   Warren Dewey – Fireengine soundeffects! Ger mig tusan på att Herr Lagerqvist tog det.

För honom och för alla andra hoppas jag såklart på minst en Kisslåt under gissandet så inte den Olympiska elden släcks 😉

Puss på er alla Kissfans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *