Väder-leken

Var på Fårö igår och fick en så trevlig guidning i den mycket ömt vårdade Dämbaskogen av paret Brobäck. Temat för dagen var blåsippor – i alla dess färger – och trots nästan minus blev vi varma av prat… och kaffi av våra skogskamrater.

Håll ögonen öppna när du besöker lill-ön nästa gång, värd en visit på din väg mot rauk och sandstrand, eller var det nu är som lockar på ön långt borta!?

https://www.facebook.com/damba159/

På väg hem  till storön igen fick vi stanna en liten stund i väntan på färjan och det var dramatiskt på himlen där på andra sidan. Vilken väg skulle vädret nu ta när vår längtan är så innerlig efter mer vårsol framöver!?

Foto: Glada Gotland

Fick nog svaret senare på kvällen när det sista (?) svarta molnet drog bort för att denna morgon visa sin glans från en i stort sett molnfri ljusblå himmel. Solen ler.

Foto: Glada Gotland

Vred på retroradion på ”lagom” hörbar volym och då kom väder-leksrapporten som till och med uppläsaren gillade så gott med ett och annat skratt.

Jag älskar de fyra årstiderna… jo, pizzan som värmer också 😉 Men att rysa och frysa vill jag icke. Men får väl ta till det sanna talesättet och klä mig än klokare… eller hur du gubbe!

Robban, du härliga ordtrollare… läser gärna som du idag! Med än mer spänstig värme!!

Men vi får glädja oss våt att båren är på väg,
Och att man inte ska ge upp loppet..
Spritsipporna har slagit ut, Och lärkan slår i dyn sin sill.
Tja, Det var väl kallt ida från Väderleksspänsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *