Frågvist möte om våren i motionsspåret!

Mötte jag Gubben i stubben idag... eller hade min vän Skogstrollet bara en Bad Hair Day!?

Foto: Glada Gotland

Jo jag tog  mod till mig och frågade – men vare sig gubben eller stubben svarade inte – bara stod i kurvan och glodde – precis som om jag var i vägen, eller hade jag tappat den utstakade vägen där på 2.500 meters spåret!?

Naj, skulle icke tro det, det var ju dessutom el-ljusspår med markerade stolpar som visade mig den vågade vägen… så jag böjer min nacke och ler… eller vill ha mer och följer markeringarna till mysigt mål!

Foto: Glada Gotland

En del säger motion är bra att ha – och blir än bättre om du går eller springer fort – då går vägen till hälsan som smort!?

Foto: Glada Gotland

Men för fasen jag tar det i min egen ”slöa” takt, ja jag är på vakt att inte hamna i  ännu ett farligt vägskäl.  

Foto: Glada Gotland

Men nästa gång jag följer den här vägen så kastar jag mig upp på min nya cykel och tar tvåhjulsleden – och kopplar på elen!

Vem fasen vill bli svettig på färden – jag vill bara njuta och tjuta av motionsglädje!

Kan gärna få bli snäppet varmare också, vill lägga in vintermössan för vila nu. Får fråga mig själv… eller spegeln där i skogen:

Spegel spegel i skogen där… när är våren här!?

Foto: Spegeln Själv

Skogsspegeln gav mig ett tvekande svar... lite om ”den som spar han har”, och den s(n)usade och mena… bättre jag frågar Lena!

Oj nu blev det helt plötsligt så vackert och gåtfullt poetiskt, precis som naturen och vi människor är – ja lyssna extra varmt här:

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.

Tänkte väl det och de som i det kalla gräset redan gjort sin sippa debut, för att få oss på gott humör, har olika färgskala samt temp inför vårpremiären, så njuuuut!

Foto: Glada Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *