Världsarvet börjar glassigt precis innanför Söderport

Nu är den i alla fall igång – korv – och glassrörelsen i ny regi precis innanför Söderport. Det har funnits försäljning av dylika varor här tidigare men stått tomt och nedkladdad plank samt fasad länge länge – så nu får vi väl glädjas att ha en levande glassig rörelse igång igen.

IMG_5976

Den nya innehavaren, som vill vara anonym (!) har varit i Visby förut så han vet att det är lite lugnt så här i början på säsongen men känner till att här brukar goda affärer göras på korvsidan för riktigt hungriga nattgäster som kanske är på väg hem från innerstadens digra nöjesliv.

Nu syns det att det är fräscht med helt ny inredning samt till och med möjlighet att kliva in i trevlig liten inredd del om det är för kallt vid uteplatsen.

Just nu ser det spöklikt tom ut där... eller som ett spöke är på väg in för beställning – äter de glass eller korv mån tro!?

IMG_5982

Länge sedan du kunde se Ringmuren från insidan här som ju haft effektivt modernt träplank som hittills dölj det vackra 1100-talet – känns välkomnande och ökar säkert aptiten.

Bra gjort – snyggt jobbat!

IMG_5983

Den nya glassiga korvgubben berättar också att han fått tagit bort den först tänkta Coca Cola reklamen – den var ej godkänd av Regionens utsända… eller de regler som finns för Visbys bevarande. (se bild här nere – nu är som tur är verkligen Zero=0)

Bra gjort – snyggt jobbat! 

IMG_5882

Vi bugar och bockar för att Världsarvet trots allt får lite stil – om än i glassigaste laget som skall smälta in bland vackert vårdade äldre emaljskyltar.

IMG_5981

Vid Södergrillen är bord och bänkar redo för hungriga gäster så väl i sol- som månsken, känns hur som helst betydligt fräschare med en levande rörelse.

Snyggt gjort – bra jobbat! 

IMG_5978

 Foto: Glada Gotland 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *