Varning – jag är snart på gasen!

Nu skall den gamla kolgrillen ersättas, som efter många års tjänstgöring i trädgårdsköket bokstavligt talat gått upp i rök, eller ännu riktigare, rostat bort, och det skall få ske med en gasolgrills pampiga inträde i grillhörnan.

Ovan på den punkten, även om jag vid spridda tillfällen haft gas i magen, så har jag aldrig ägt en sådan tingest som grillar gasad god mat, har känt mig mer primitiv och jordnära i kolens närhet.

Dock trött på väntan och tänder inte längre på tändvätska samt bärande av påsar som du egentligen inte vet exakt vad det är för svarta stavar som dammar omkring och gör köttet stundtals knasigt krispigt vid konsumtion.

Har också stundom känt mig som en milare som fått gått där och vaktat kolhögen i min ensamhet när alla andra redan suttit vackert till bords och glupsk tagit för sig av alla nygrillade läckerheter… ibland försvann även korvens båda ändar åt nåt tomt hål innan jag äntligen kom till tom tallrik från mitt håll.

kolmila

Sist jag tände på en sådan så försvann dessutom luggen – i och för sig billigt eftersom jag slapp frissan på några månader men bränt barn luktar illa, bränt gubbhår luktar ännu värre!

Nu kommer naturligtvis stor försiktighet iakttagas när jag åter skall leka med elden och det gäller att gasa på vid rätt tillfälle. Blir nog mer som att köra en bil nu med diverse rattar, instrument samt termometer att hålla reda på.

Eller är det en hastighetsmätare som sitter där uppe på locket som talar om hur fort korven rullar på gallret!? Har sett en sådan smidig sak på macken där vurstarna for fritt och fort – skall bli så spännande att få följa hemma ända in på skinnet, för en sådan finessrik funktion är det väl på dessa också, undrar glad amatör!?

Har i alla fall sett riktigt värsta värstingar av gasolgrillmodeller där ute i de välsorterade grillavdelningarna. Nu är det ju  dock inte så ofta ändå som grillandan och vädret säger JA för att denna kulinariska tillagning skall ske – så det får väl bli nån pålitlig budgetvariant.

Och OJ så många det helt plötsligt finns att välja på nu när jag börjar lusläsa i reklambladen samt försöker hitta rätt där ute i djungeln! Blir liksom att kolla in en bil, jag finner mig gå att sparka på däcken, lyfta på huven och rart smeka rattarna… grillen som skönt börjar spinna, den får följa med hem!

IMG_5175

Nu är det ju inte bara själva grillen som är viktig har jag förstått– vi grillmästare, vare sig det är med kol eller gas, måste ju klä oss snyggt på vårt kalas – fattas bara annat. Det gäller att ha full kol(l) och inte bli i gasen – eller kanske just det som vill till för att må modemässigt mysigt bakom gallret!

Grillkläder

Återkommer i ämnet när nu nya grillen är inköpt och på plats – ser i alla fall fram emot årets första tändning, så nu får lillsorken på solstickan springa hem till nån annan men solen får gärna fortsätta skina  – för här skall fett tändas med bara ett härligt händigt vridmoment!

Solstickan

Varning –  fly fältet Krusell är snart på gasen!

rolig gas skylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *