Vem minns glamrockaren Jobriath!?

Vem minns Jobriath!?

JO, jag… vi hade ett exemplar inne på Rabbis Records (öppet på Stora Torget, Visby mellan 1982 – 1990) av hans LP ”Creatures Of The Street” (1974) som jag oförskämt och hårresande tackade ”NAJ” till.

Hur dum får du bli – mer udda artist får du leta efter samt riktig rare rar vinyl var det redan då… tror jag.

Den dansade hursomhelst bort från mig då men dök taktfullt upp först nyss igen… i ett skumt mörkt gathörn!

Glamrockens kanske mest osannolika glimrande stjärna som aldrig tände… publiken. Ja det är ju lätt att tända till i efterhand, kan knappast skylla på GEAB här 😉 … helt klart mörk personlig kortslutning.

Det var nu i lite i 50-(h)års hyllningen och minnet av musikalen HAIR som J rullade upp igen i nån läcker lock. Jobriath blev uppmärksammad för sin roll i första uppsättningen av musikalen på Aquarius Theatre i New York.

Så nu får jag genom lite olika källor här på nätet se till att jag liksom ser till att tända ett ljus för honom, numera lite tragiskt bortglömd i glamrocks-himmelen!? Själv var jag ju uppsluppen sedan 1969 av David Jones fantastiska plattor… googla gärna på det 😉

Eller är Jobriath kanske DIN hemliga favorit från förr!? Så många artister kommer & går så det är sannerligen inte lätt att minnas alla eller att vi bekvämt håller oss tryggt till några få i en slags komfortöronzon inneslutna fast långt utanför det ”farliga” bruset.

Här får du i alla fall en länk till ett fint inslag om den osannolika sanna historien om en …man!

I maman
So I’m an elegant man
I’m a man
Clara bowes and open toes
Are what I am

Yes I maman
Yea I’m a fragile man
I’m a man
Light of step and soft of touch
A gentle man

https://www.highsnobiety.com/2017/04/25/jobriath-gay-rock-icon/

Så förstås Discogs så fina skivfakta om alla vinylutgåvor:

https://www.discogs.com/artist/267775-Jobriath

Spotify finns många av låtarna… jag passar på att välja den här för att njuta allt ”sött” som livet kan ge om du bara är öppen, nyfiken & lyhörd!

Det ÄR aldrig försent !

2 thoughts on “Vem minns glamrockaren Jobriath!?

    • Ja du Olle… så här är det med hans tid på jorden: Bruce Wayne Campbell ( Född: December 14, 1946 – Död: August 4, 1983)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *