Zappa som pappa

Strax utanför Nunnan på Stora Torget i Visby ligger lussekatten, med det för julen passande namnet Knäcken, som ett minnesmärke av hans spinnande spännande dagar i kattlivet.

IMG_3652

En hyllning till en stor artist pågår inne på Restaurangen som kvällen till ära minns Frank Zappa – och tänk att ha honom som pappa, tänker Vasillis Kanellos som lånar ut sitt favoritinstrument för att få höra varma kärleksfulla tolkningar i tzatzikitakt!

IMG_3669

De mycket fina personliga tolkningarna görs med flinka fingrar av Erik Törner, på bouzouki och Axel Holm på gitarr. Duon spelade ”The Slime” och ”Pygmy Twilight”.

IMG_3662

Även Simon Kanellos som lyssnat lyhört på låtarna, kollar in fotot och tycker nog att hans pappa är faktisk rätt lik Zappa… fast utan mustasch förstås!

IMG_3674

Franks ursprung är italienskt och han är själv född i Maryland USA 1940. Vid 7 års ålder fick han sin första skiva som hade en god portion humor som följt Zappas många egna kompositioner. En passande önskan var det hur som helst inför julen 1948

https://www.youtube.com/watch?v=3sgpSDTuLys

Med eller utan tänder spelar ingen roll alla som tänder på Frank får tåligt vänta på nästa hyllning som återkommer på Nunnan den 4 december 2015.

Zappa-mistel-450x220

PS: Här hittar du nåt riktigt Zappanyttigt att bita i så länge! http://www.zappa.com/flash/dec4/

Text: Glada Gotlands musiknovis C. Appa

IMG_3691

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *